Life

Ce să mănânci ca să scapi de astenia de primăvară. Alimentele ieftine și sănătoase care îți dau o stare de bine

Dacă vrei să scapi de astenia de primăvară, alimentația joacă un rol esențial. Există o mulțime de alimente ieftine și sănătoase care îți dau o stare de bine.
23.03.2024 | 17:35
Ce sa mananci ca sa scapi de astenia de primavara Alimentele ieftine si sanatoase care iti dau o stare de bine
Ce să mănânci ca să scapi de astenia de primăvară. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să mănânci ca să scapi de astenia de primăvară? Din fericire există o mulțime de alimente din care poți alege. Le găsești oriunde, iar o mare parte dintre ele sunt și destul de ieftine.

Ce să mănânci ca să scapi de astenia de primăvară

Astenia de primăvară poate afecta numeroase persoane în perioada martie-aprilie. Odată cu sezonul cald, nu puțini sunt cei care se pot confrunta cu o stare accentuată de oboseală și nu numai.

ADVERTISEMENT

Există persoane care ajung să se simtă mai triste, ori care pot să se confrunte cu stări de depresie ori anxietate. Pentru o mai bună funcționare a organismului însă, este nevoie să stabilim câteva reguli clare.

Dacă vrei să scapi de astenia de primăvară, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să fii atent la alimentația ta zilnică. Carmen Brumă a vorbit despre alimentele care ne fac bine în această perioadă. Meniul nostru zilnic trebuie să le conțină neapărat.

ADVERTISEMENT

Alimentele ieftine și sănătoase care îți dau o stare de bine

Primele pe listă sunt chiar banalele verdețuri, pe care le putem achiziționa fie din piețe, fie din supermarketuri. Printre acestea se numără salata, loboda, ștevia, dar și spanacul, care de altfel sunt bogate în vitamina C și sunt și ieftine.

Ele ne protejează sistemul imunitar, scad colesterolul și totodată sunt bogate în acid folic, fibre, dar și în betacaroten. Ce alte alimente să incluzi în meniul tău ca să ai o stare de bine?

ADVERTISEMENT

Peștele gras, dar și nucile joacă un rol esențial. Nu e nevoie să consumi somon neapărat, pentru că există alternative mult mai ieftine și la fel de sănătoase. Exemplu sunt chiar celebrele sardine, care, printre altele, contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos.

Carbohidrații au și ei un rol esențial și te ajută să scapi de astenia de primăvară. Carmen Brumă ne recomandă să consumăm fără griji fasole, mazăre, linte, dar și cereale ori produse făinoase.

ADVERTISEMENT

Iar alimentele bogate în fier, magneziu, dar și zinc ori alte minerale sunt și ele esențiale. Printre acestea se numără ouăle, laptele, dar și ciocolata neagră, avocado, ori peștele. Și important este să nu uităm nici de hidratare, astfel că e bine să consumăm măcar câteva pahare de apă într-o singură zi.

ADVERTISEMENT
Tags: