Life

Ce să nu bei niciodată înainte de somn, în afară de cafea. Greșeala care îți poate distruge rutina de odihnă

Băutura care îți poate da peste cap întreaga rutină de somn. Ce să nu consumi niciodată cu puțin timp înainte de a merge la culcare.
16.05.2024 | 09:27
Ce sa nu bei niciodata inainte de somn in afara de cafea Greseala care iti poate distruge rutina de odihna
Ce altă băutură, în afară de cafea, îți poate distruge somnul. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Somnul este esențial pentru un organism sănătos. Multe persoane nu fac diferența între a dormi și a se odihni cu adevărat. Dacă vrei ca rutina ta să se realizeze ca la carte, atunci trebuie să ții cont de câteva detalii înainte de a merge la culcare.

La ce trebuie să fii atent înainte de a merge la culcare

Din cauza ritmului alert, odihna a început să fie neglijată sau să nu se realizeze corespunzător. De multe ori, anumite obiceiuri din timpul zilei ne afectează rutina de somn fără să ne dăm seama.

ADVERTISEMENT

Somnul nu este perturbat doar de activitățile de zi cu zi, ci și de anumite alimente sau băuturi pe care le consumăm. Cu toții știm că principalul inamic al somnului este cafeaua, dar, nu este singura pe această listă.

Pentru un somn odihnitor și liniștit, trebuie să avem grijă la alimentație. Seara nu se consumă alimente care îngreunează digestia și nici anumite băuturi.

ADVERTISEMENT

În afară de inamicul declarat al somnului și anume, cafeaua, băuturile alcoolice trebuie evitate și ele cu orice preț înainte de a merge la culcare. Chiar și o cantitate mică poate afecta rutina de odihnă.

Băuturile alcoolice consumate cu puțin timp înainte de somn pot duce la insomnii

Potrivit specialiștilor în somn de la Bed Kingdom, alcoolul, cofeina și nicotina pot crea stări din insomnie. În cazul alcoolului, asistăm la un paradox. Este foarte bine cunoscut faptul că un consum ridicat de alcool poate induce o stare de somn.

ADVERTISEMENT

Ei bine, există și momente în care alcoolul se transformă în inamicul somnului. Mai exact, atunci când este consumat cu mai puțin de 4 ore înainte de somn. Nu doar că afectează negativ calitatea somnului, dar nici continuitatea nu va mai fi aceeași.

”Consumul de alcool aproape de ora de culcare poate cauza un somn fragmentat și poate fi cauza trezirii frecvente pe parcursul nopții. Studiile au arătat că alcoolul consumat la mai puțin de patru ore înainte de ora de culcare poate afecta în mod negativ durata și continuitatea somnului.”, au spus specialiștii pentru Mirror, citați de adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă există situații excepționale, alcoolul poate fi consumat chiar și înainte de somn, dar cu o precizare importantă. Și anume, aceea de a-i oferi organismului suficient timp să digere cantitatea de alcool înainte de somn.

În ceea ce privește celălalt inamic al somnului, timpul lui de acțiune diferă. Potrivit specialiștilor, dacă vrei să ai un somn odihnitor, trebuie să aștepți cel puțin 5 ore după ce ai băut cafea. Se recomandă că ultima cafea din zi să fie băută cu 8 sau chiar 12 ore înainte de culcare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților