Life

Ce să nu dai niciodată câinelui să mănânce. Aceste alimente banale îi pot face rău

Ce nu e bine să consume animalul de companie. Produsele simple, dar care nu îi fac deloc bine organismului patrupedului.
02.05.2023 | 13:05
Ce sa nu dai niciodata cainelui sa manance Aceste alimente banale ii pot face rau
Ce nu e bine să consume animalul de companie. Produsele simple, dar care nu îi fac deloc bine organismului patrupedului. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să nu dai niciodată câinelui să mănânce. Aceste alimente banale îi pot face rău, conform medicilor veterinari. FANATIK îți spune în paragrafele următoare ce nu trebuie să îi „scapi” deloc animalului de companie.

Ce nu e bine să consume animalul de companie. Produsele simple, dar care nu îi fac deloc bine organismului patrupedului

Știi ce nu e bine să consume animalul de companie? Ei bine, sunt foarte multe produse simple, dar care nu îi fac deloc bine organismului patrupedului tău. Printre acestea se numără unele fructe și legume, cum ar fi roșiile.

ADVERTISEMENT

Medicii veterinari spun că acestea pot cauza probleme digestive, mai ales dacă câinii consumă părțile verzi ale acesteia. Specialiștii spun că trebuie să ne asigurăm că roșiile sunt bine coapte dacă vrem să le oferim micilor viețuitoare.

Pe lista alimentelor interzise animalelor de companie se mai află strugurii, stafidele, prunele și piersicile. Sâmburii acestora sunt extrem de dăunători și pot duce la probleme intestinale. De asemenea, laptele nu este bun pentru câini pentru că duce la vărsături, diaree și boli gastro-intestinale.

ADVERTISEMENT

„Fructele necoapte sau materialul vegetal pot provoca vărsături şi diaree. Compusul toxic se numeşte tomatină”, a declarat expertul Tina Wismer pentru The healthy. Frunzele și fructele necoapte pot fi periculoase pentru câini dacă sunt mâncate în cantități mari.

Alimentele care nu sunt bune pentru câini

Cafeaua și ceaiul sunt alte alimente care nu sunt deloc bune pentru câini pentru că conțin cafeină. Substanța stimulează sistemul nervos al animalului de companie, lucru care poate duce la hiperactivitate, convulsii, vărsături sau diaree.

ADVERTISEMENT

De asemenea, consumul de alcoolul dăunează animalelor chiar și atunci când este băut în cantități reduse. Acesta duce la otrăvirea patrupedelor cu etano,l ceea ce duce la oboseala acută, lipsa coordonării, vărsături, diaree, convulsii sau chiar deces.

Totodată, câinii nu au voie să mănânce niciodată uusturoi, ceapă, praz, ciocolată, bomboane, cartofi cruzi, gumă de mestecat și viţă de vie. Multe dintre aceste alimente banale pot duce la un sfârșit tragic pentru câini.

ADVERTISEMENT

Carnea crudă este un alt produs din lista cu alimente interzise câinilor. Aceasta poate conține paraziți, bacterii sau viruși care dacă ajung în organismul gazdei duc la o boală foarte gravă. Cel mai mare risc este Salmonella.

ADVERTISEMENT