În momentul în care plantezi bulbii de flori primăvara, evită să faci aceste greșeli. Dacă ții cont de următoarele sfaturi nu doar că vei avea o grădină spectaculoasă, dar și plante cât se poate de bogate.
Cel mai mult contează momentul în care faci plantarea. Chiar dacă vrei o grădină frumoasă și colorată mai repede, ține cont de faptul că solul rece e periculos pentru bulbii de primăvară.
Astfel, dacă te-ai grăbit și i-ai plantat înainte ca temperatura să ajungă la cel puțin 12 grade Celsius, s-ar putea să nu mai încolțească deloc. Iar asta cu atât mai mult când vremea e și foarte instabilă.
Contează și locul unde alegi să pui bulbii. Aceștia preferă lumina. Astfel, dacă îi vei pune într-o zonă umbrită, plantele nu o să înflorească. Totodată, evită lucrurile unde apa stagnează, mai ales când ploile sunt abundente. Solul trebuie să fie unul bine drenat.
Ce altceva nu trebuie să faci atunci când plantezi bulbii de florii primăvara? Contează adâncimea la care-i pui. Nu îi planta nici prea adânc și nici prea superficial pentru că nu o să ai rezultatul dorit.
Mai exact, bulbii se plantează de 2 – 3 ori mai adânc decât înălțimea lor. În cazul în care sunt prea la suprafață, atunci se pot usca. Dacă sunt îngropați prea adânc în schimb, atunci vor ieși la suprafață mai greu.
Și calitatea solului e importantă. Poate nu știai, dar bulbii nu suportă solul îmbibat cu apă. Practic dacă apa nu se scurge bine, ei vor ajunge să putrezească. Astfel, cel mai bine ar fi ca înainte de plantare, să amesteci solul cu compost sau nisip pentru a îmbunătăți drenajul.
Ce să nu mai faci atunci când plantezi bulbii de flori primăvara? Nu uita să uzi bulbii imediat după ce i-ai plantat. Nu pune nici prea multă apă, dar nici nu lăsa pământul să fie uscat. Totodată, după plantare solul trebuie verificat periodic, dar și udat.
Protecția împotriva dăunătorilor e la fel de importantă. Poate nu știai, dar insectele, păsările, dar și unele rozătoare pot distruge bulbii chiar înainte ca aceștia să răsară. Astfel, ia măsuri din timp, eventual acoperă solul cu plasă de sârmă pentru a-i proteja.