Life

Ce să nu faci înainte de a zbura cu avionul. Gestul banal care îți poate provoca un infarct

Ce nu trebuie să faci înainte de a te urca într-un avion. Comportamentul simplu care te poate aduce în fața unui infarct.
10.06.2024 | 11:15
Ce sa nu faci inainte de a zbura cu avionul Gestul banal care iti poate provoca un infarct
Ce nu trebuie să faci înainte de a te urca într-un avion. Comportamentul simplu care te poate aduce în fața unui infarct. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci înainte de a zbura cu avionul. Gestul banal care îți poate provoca un infarct. Dezvăluirea a fost făcută în urma unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul de Medicină Aerospațială din Koln, Germania.

Ce nu trebuie să faci înainte de a te urca într-un avion. Comportamentul simplu care te poate aduce în fața unui infarct

Ce nu trebuie să faci înainte de a te urca într-un avion. Comportamentul simplu care te poate aduce în fața unui infarct. Foarte mulți călători nu știu această regulă nescrisă și riscă să aibă serioase probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

O cercetare realizată recent de specialiștii de la Centrul de Medicină Aerospațială din Koln, Germania, au demonstrat că o anumită băutură este riscantă pentru pasagerii care zboară cu o aeronavă. Mai exact, alcoolul poate afecta oamenii.

Experții nemți au descoperit că cei care consumă alcool înainte de a zbura cu avionul pot suferi un infarct sau pot muri. Acest lucru se întâmplă din cauza presiunii care există în cabina aeronavei, care combinată cu băutura și somnul ar fi un amestec mortal.

ADVERTISEMENT

Informațiile furnizate de Daily Mail arată că, alcoolul are rolul de a scade nivelul oxigenului și în același timp crește ritmul cardiac. Efectul crește pe măsură ce se consumă mai mult alcool, mai ales în ceea ce îi privește pe pasagerii mai în vârstă.

„Simptomele cardiovasculare au o prevalență de 7% din urgențele medicale la bordul aeronavei, iar oprirea cardiacă este cauza a 58 % din devierile aeronavelor. Situația ar putea fi diferită pentru pasagerii cu afecțiuni medicale preexistente.

ADVERTISEMENT

Saturația lor de oxigen ar putea fi scăzută la început și apoi să scadă la niveluri și mai scăzute. Astfel, afecțiunile medicale s-ar putea agrava și ar putea duce la urgențe medicale în timpul zborului.

Aș sfătui persoanele cu afecțiuni cardiace sau pulmonare să evite consumul de alcool în avion”, a declarat doctorul Eva-Maria Elmenhorst, de la Centrul Aerospațial German din Köln, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Riscurile pe care le are alcoolul înainte de zborul cu avionul

Mai mult decât atât, alcoolul consumat înainte de a călători cu avionul pune o presiune mai mare asupra inimii, care ar putea fi fatală. Crizele emoționale, deshidratarea și pierderea echilibrului sunt alte riscuri pe care le prezintă cei care beau înainte de zbor.

De asemenea, călătorii se pot confrunta cu reducerea inhibițiilor. În plus, specialiștii spun că aerul din cabina aeronavei este uscat, aspect care afectează pielea. În combinație cu alcoolul călătorii pot avea o piele uscată și mâncărimi. Se poate declanșa și rozaceea.

Alcoolul poate provoca retenție de apă în țesuturile feței și de aici pot apărea tot felul de umflături. În cazul în care este consumat pe termen lung alcoolul poate duce la o scădere a rezervelor de vitamina A, lucru care are un impact negativ asupra sănătății pielii.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”