Specialiștii vin cu recomandări când vine vorba de aparatele electrocasnice din locuință. Iată ce să nu faci niciodată când dezgheți frigiderul. Greșeala pe care multe gospodine o comit și care poate duce la stricăciuni.
Frigiderul este unul dintre aparatele cele mai folosite din casă, însă se pot produce numeroase erori. Una dintre acestea se face atunci când femeile aleg să-l dezghețe, proces care trebuie să se facă de cel puțin două ori pe an.
O dată la șase luni este indicat să se scoată din priză și să se curețe temeinic. Cea mai mare problemă pe care o au gospodinele și care poate duce la neplăceri pe termen lung este faptul că nu au răbdare să-l spele corect.
Adesea, acestea grăbesc procesul și încep să-l curețe imediat ce au oprit alimentarea de la curentul electric și au scos mâncarea. Indicat ar fi să se lase ușile deschise pentru a permite aerului cald să intre în interior, conform playtech.ro.
Lucrul acesta acelerează procesul de dezghețare. Mai mult decât atât, experții sunt de părere că pentru a dezgheța corect și eficient un frigider este bine să se pună o oală cu apă caldă în interior. Vasul se acoperă cu un prosop, în timp ce apa se schimbă la fiecare 10 minute.
În felul acesta specialiștii spun că, de fapt, stratul de gheață va dispărea mult mai rapid. În aceeași notă, experții sunt de părere că toate gospodinele vor economisi timp și energie, ceea ce înseamnă că spălarea va fi una simplă.
De asemenea, se poate folosi un alt truc la fel de eficient. Pontul acesta include prosoapele absorbante care se pun prima oară pe raftul de jos pentru a preveni scurgerea apei. Ulterior, aceste prosoape se pun și pe celelalte rafturi.
Pentru a curăța frigiderul ușor și fără bătăi de cap se recomandă o soluție simplă. Aceasta se face din bicarbonat de sodiu care se amestecă cu foarte puțină apă. Se poate folosi un burete de vase sau o periuță de dinți veche.
E foarte important să se îndepărteze mizeria care se află în aparat, dar și în garnitura ușii. Pentru a ajunge în locurile greu accesibile se pot folosi bețișoare de urechi, care în prealabil au fost îmbibate în bicarbonat de sodiu.