Life

Ce să nu faci niciodată când ești în concediu. Greșelile care îți pot ruina vacanța fără să îți dai seama

Ce să nu faci niciodată când ești în concediu. Aceste greșeli ți-ar putea ruina vacanța. Sfaturi importante pentru toți turiștii.
27.06.2024 | 23:16
Ce sa nu faci niciodata cand esti in concediu Greselile care iti pot ruina vacanta fara sa iti dai seama
Sfaturi importante pentru un concediu în siguranță. Greșelile pe care să le eviți. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să faci niciodată în concediu. Sunt câteva lucruri la care trebuie să ai grijă înainte de a-ți rezerva o vacanță, altfel riști să apară situații grave.

Ce să nu faci niciodată când ești în concediu. Sfatul important de care să ții cont

Înainte de a pleca în vacanță, e important să te asiguri în legătură cu mai multe aspecte importante, mai ales dacă este vorba despre o destinație îndepărtată.

ADVERTISEMENT

Sănătatea reprezintă un aspect foarte important, mai ales dacă mergi în concediu. Înainte de a alege o destinație, e bine să te informezi în legătură cu măsurile de precauție recomandate pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate.

Este un sfat util mai ales pentru cei care aleg să meargă în zone subtropicale sau tropicale. De multe ori, turiștii care optează pentru aceste destinații nu se informează suficient, ceea ce ar putea fi o mare greșeală.

ADVERTISEMENT

De altfel, e bine să acorzi atenție condițiilor de igienă. Unele boli se pot transmite pe cale digestivă, însă altele sunt provocate de înțepăturile de țânțari.

“ Au fost cazuri de malarie care au venit din zona Africii, Zanzibar, zonă subtropicală. Nu este o surpriză să avem malarie în zonă subtropicală, dar a fost o surpriză pentru că era o zonă frecventată de turiști și nu au fost astfel de cazuri în acest areal geografic în ultimii ani. Se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știm ce presupune prevenția când plecăm în zone mai îndepărtate, față de zona temperată unde suntem noi. Trebuie să avem în vedere aceste boli care se transmit prin înțepătura de țânțari.

Dacă în ceea ce privește unele boli care se transmit pe cale digestivă, aici condițiile de igienă sunt prioritare. În ceea ce privește țânțarii, sunt vectori greu de controlat care pot transmite o anumită infecție”, a explicat Conf. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, pentru dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Atunci când alegi o destinație pentru vacanță, e bine să cauți toate informațiile. Nu trebuie să neglijezi afecțiunile pe care le-ai putea dezvolta în zonă, ci să iei toate măsurile necesare pentru a fi în siguranță.

Ce trebuie să faci înainte de a merge în vacanță

Astfel, înainte de pleca în vacanță, e bine să ceri sfatul unui medic. Este necesară efectuarea vaccinurilor, indiferent dacă acestea sunt obligatorii sau nu în zona respectivă. În anumite regiuni, vaccinurile sunt recomandate pentru a putea preveni bolile infecțioase.

“Cei care pleacă în aceste zone este bine să se sfătuiască cu un medic epidemiolog, medic infecționist, care să le recomande ce ar putea să facă pentru a se feri de anumite boli infecțioase care caracterizează acea zonă le recomande ce ar putea să facă pentru a se feri de anumite boli infecțioase care caracterizează acea zonă unde pleacă.

Există anumite zone geografice unde administrarea vaccinului reprezintă o obligativitate, dar există zone unde astfel de vaccinuri, mijloacele de prevenție nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.

Pentru aceste zone unde există acest grad de recomandare pentru a preveni o serie de boli infecțioase, este bine ca cei care pleacă în vacanță să aibă o discuție cu medicul specialist, infecționist sau epidemiolog”, a mai spus medicul infecționist.

Țânțarii pot transmite boli grave în multe regiuni tropicale și subtropicale din lume. Malaria este una dintre cele mai întâlnite și trebuie să fie tratată rapid, deoarece poate fi fatală. Este transmisă de țânțarii din genul Anopheles.

Febra Dengue și virusul Zika pot fi transmise de țânțarii din speciile Aedes aegypti și Aedes albopictus. Cea de-a doua afecțiune poate duce la complicații serioase ale sarcinii.

Înțepăturile de țânțari pot provoca encefalita, o boală virală rară, însă gravă, deoarece poate afecta sistemul nervos central. Țânțarii infectați transmit virusul și poate provoca chiar inflamație a creierului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo...
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo a izbucnit în lacrimi pe bancă
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de...
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Locul din România în care legenda spunea că poţi să întinereşti. A fost...
Locul din România în care legenda spunea că poţi să întinereşti. A fost magnet pentru turiştii care au vrut să fugă de caniculă
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Becali, avere prăduită la nunta lui Ianis Hagi. Lăutari, nevastă și citate din...
Becali, avere prăduită la nunta lui Ianis Hagi. Lăutari, nevastă și citate din Scripturi
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi....
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi. A venit cu Rolls Royce-ul condus chiar de el și a făcut SPECTACOL
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă