Părinții folosesc tot mai mult WhatsApp pentru a comunica despre copiii lor și activitățile clasei. Cum să folosești aceste grupuri fără să deranjezi?
Grupurile de WhatsApp pentru părinți sunt acum obișnuite în școli și grădinițe. Deși sunt utile, ele pot duce și la probleme dacă nu sunt folosite corect. Iată câteva greșeli comune pe care mulți părinți le fac pe aceste grupuri și cum să le eviți.
În orice școală, vei întâlni părinți extrem de implicați, alții mai puțin organizați, și unii aparent dezinteresați. Experții în educație recomandă să te poziționezi undeva la mijloc pe acest spectru, evitând extremele, notează tabu.ro.
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care părinții le fac este că folosesc excesiv sau inadecvat grupul de WhatsApp al clasei.
Este esențial să nu transformi grupul de WhatsApp într-un asistent personal. Înainte de a posta o întrebare, verifică mesajele anterioare sau comunicările oficiale ale școlii. Grupul ar trebui să fie o sursă secundară de informații, nu prima ta opțiune.
Deși poți dezactiva notificările dacă te deranjează, nu este recomandat să părăsești complet grupul. Acest lucru ar putea fi perceput într-un mod negativ și te-ar putea izola de informații importante.
Grupurile de WhatsApp ale clasei nu sunt locul potrivit pentru a exprima opinii controversate sau critici la adresa școlii. Aceste discuții ar trebui purtate în cadru privat sau direct cu conducerea școlii.
Păstrează un ton respectuos și profesional în toate interacțiunile tale pe grupul de WhatsApp. Evită sarcasmul, umorul nepotrivit sau comentariile care ar putea fi interpretate greșit.
Dacă organizezi întâlniri după școală între copii, este important să comunici doar cu părinții copiilor invitați. Nimeni nu vrea să primească zeci de mesaje despre un eveniment la care nu sunt invitați.
Fii conștient de momentul în care postezi mesaje. Evită să trimiți mesaje târziu în noapte sau foarte devreme dimineața, cu excepția situațiilor de urgență.