Life

Ce să nu gătești niciodată într-o tigaie antiaderentă. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Dacă și tu ai o tigaie antiaderentă, evită să gătești anumite alimente în ea. Multe gospodine ajung să comită o mare greșeală.
08.05.2025 | 11:49
Ce sa nu gatesti niciodata intro tigaie antiaderenta Greseala pe care multe gospodine o fac
Ce să nu gătești niciodată într-o tigaie antiaderentă. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Nu e bine să gătești anumite alimente într-o tigaie antiaderentă. Aceasta nu este o tigaie universală, chiar dacă își face treaba bine când vorbim de clătite sau omletă. Ce se poate întâmpla?

De ce nu e bine să gătești orice tip de alimente într-o tigaie antiaderentă

Tigăile antiaderente sunt preferatele gospodinelor. Când gătești cu ajutorul lor ouă, ori faci clătite, acestea nu se lipesc. Totodată, deși sunt ceva mai scumpe decât tigăile normale, oferă doar avantaje.

ADVERTISEMENT

O astfel de tigaie gătește alimentele uniform și le eliberează ușor. De altfel poți prepara în ea ouă, clătite, fructe de mare, dar și mâncăruri cu brânză fără ca acestea să se lipească și să aibă un aspect neplăcut.

Și totuși ce să nu gătești într-o tigaie antiaderentă? Înainte de toate trebuie menționat faptul că o astfel de tigaie nu trebuie niciodată să fie preîncălzită când e goală. Totodată, nu se gătește niciodată în ea la foc mare.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știi despre tigaia antiaderentă

Tocmai din acest motiv, evită să prăjești carnea într-o astfel de tigaie. Poate nu îți dai seama, dar prăjirea necesită temperaturi mai ridicate decât cele pentru care sunt concepute tigăile antiaderente.

Mai mult de atât, o tigaie antiaderentă nu oferă cărnii crusta perfectă pe care ți-o dorești. Cel mai bine ar fi să gătești carnea într-o tigaie fie de fontă, fie din oțel inxodabil. Ai grijă să nu pregătești nici sosuri într-o astfel de tigaie.

ADVERTISEMENT

Ustensilele de gătit antiaderente nu sunt potrivite pentru sosurile care depind de bucățile caramelizate care se acumulează atunci când rumenești carnea pe fontă sau oțel inoxidabil.

ADVERTISEMENT

Totodată, ingrediente acide precum roșii sau vin pot uza suprafața antiaderentă a unei tigăi. Astfel, aceasta devine mai puțin eficientă în timp. În ce alte situații să nu gătești cu tigaia antiaderentă?

Deși există astfel de tigăi sigure pentru cuptor, nu toate sunt la fel. Astfel, evită să pui tigaia în cuptor înainte să citești eticheta sa. Sunt șanse mari ca aceasta să nu reziste la temperaturi atât de ridicate.