Când te doare capul, nu e bine să mănânci anumite alimente. Acestea trebuie evitate, pentru că pot ajunge să îți prelungească starea de rău și mai mult de atât nici măcar nu rezolvă problema. Care sunt însă acestea?
Uneori poți ajunge să te confrunți cu migrene. Acestea pot apărea atât dimineața, cât și seara ori chiar pe parcursul zilei. Senzația este una destul de neplăcută și îți poate afecta sarcinile de zi cu zi.
În general este bine să evităm medicamentele și să consumăm alimente bogate în vitamina C, precum fructe sau legume. Această vitamină poate reduce inflamațiile care declanșează cefaleea.
Astfel, putem opta pentru mere, cătină, varză, kiwi ori chiar măceșe. Aceste fructe, dar și legume, sunt bogate în vitamina C și ne pot ajuta. Ce să nu mănânci însă dacă te doare capul? Sunt alimente care îți pot face mai mult rău decât bine.
Deși cele bogate în vitamina C combat inflamația și ameliorează durerea, iată că altele ajung să mențină durerea. Astfel, asigură-te că dacă te confrunți cu o migrenă, nu consumi în primul rând grăsimi saturate.
Mai exact, nu consuma carne de porc, de miel, ori de oaie. Totodată, evită produsele de patiserie. Acestea conțin grăsimi hidrogenate și cu siguranță nu îți vor ameliora starea, ci o vor menține mai mult timp.
Ce alte alimente să nu mănânci dacă te doare capul? Alimentele procesate. Astfel, evită mezelurile, dar și preparate de tip fast food. În aceeași categorie avem și alimentele bogate în zahăr rafinat.
Brânzeturile trebuie de asemenea evitate. Aici vorbim în special de brânza feta ori telemeaua. Acestea conțin o substanță numită tiramină. Conform studiilor, tiramina este strâns legată de apariția durerilor de cap.
Astfel, cel mai bine eviți să consumi astfel de brânzeturi dacă te confrunți des cu migrene. Mai degrabă optezi pentru un măr proaspăt, ori pentru un kiwi. Cu siguranță vei observa diferența la scurt timp după consum.