Life

Ce să nu mănânci la micul dejun dacă mergi într-un sejur all inclusive. Alimentele pe care specialiștii ne recomandă să le evităm

Ce nu trebuie să mănânci la micul dejun atunci când mergi la un sejur all inclusive. Specialiștii nu recomandă aceste alimente.
17.06.2024 | 18:16
Ce sa nu mananci la micul dejun daca mergi intrun sejur all inclusive Alimentele pe care specialistii ne recomanda sa le evitam
Ce alimente să eviți atunci la micul dejun atunci când mergi la un sejur all inclusive. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să mănânci la micul dejun atunci când mergi într-un sejur all inclusive. Anumite alimente ar trebui evitate, deoarece pot provoca probleme serioase, conform specialiștilor.

Ce să nu mănânci la micul dejun dacă mergi într-un sejur all inclusive

Alegerea unui hotel all inclusive reprezintă o alegere bună pentru și confortabilă pentru turiști. Specialiștii spun, însă, că e mai bine să evităm anumite alimente, mai ales la micul dejun.

ADVERTISEMENT

De exemplu, fructele ar putea să nu fie spălate în mod corespunzător și ar putea conține bacterii. Unele pot fi contaminate prin atingere, iar unele pot avea margini moi. În aceste situații, nu e recomandat să le consumi.

De multe ori, coaja pepenelui nu este spălată, iar bacteriile pot fi răspândite în fruct atunci când este decojit. Astfel, consumul de fructe nu este recomandat la micul dejun de la hotel, dacă vrei să eviți situațiile neplăcute.

ADVERTISEMENT

Omleta deja pregătită nu este recomandată de specialiști la micul dejun de la hotel. Ouăle preparate pe loc sunt sigure, însă nu și omleta încălzită.

Atunci când ouăle sunt păstrate la temperatura camerei mai mult de două ore, sau chiar la temperaturi mai mari de 32 °C, atunci se pot strica. Bacteriile care se formează pot duce la probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Nici cerealele cu lapte nu reprezintă o opțiune prea bună atunci când iei micul dejun la un hotel all inclusive. Cerealele conțin mult zahăr, care crește glicemia brusc și poate provoca oboseala pe timpul zilei.

Dacă plănuiești să vizitezi mai multe locuri sau să practici activități care implică multă mișcare, atunci nu opta pentru un bol de cereale cu lapte.

ADVERTISEMENT

Nici cartofii prăjiți nu reprezintă cea mai bună alegere, deoarece aceștia nu sunt preparați pe loc, de multe ori. În schimb, s-ar putea ca aceștia să fie reîncălziți, după cum a spus bucătarul Anthony Bourdain, potrivit clickpentrufemei.ro.

Astfel, cartofii nu își vor mai păstra gustul. Un alt motiv pentru care nu sunt recomandați dimineața este faptul că nu este bine să consumi o cantitate atât de mare de grăsimi la puțin timp după ce te trezești.

Sosurile, dulcețurile și condimentele pot reprezenta surse de bacterii, deoarece recipientele lor sunt lăsate deschise mult timp, pentru ca toți oaspeții să le consume. Prin introducerea tacâmurilor în recipiente, se poate produce contaminarea.

ADVERTISEMENT