Ce să nu mănânci niciodată înainte sau după ce ai băut cafeaua de dimineață. Obiceiul alimentar care generează o stare de oboseală și chiar și somnolență. Medicii nutriționiști vin cu un avertisment în această privință.
Ce nu trebuie să consumi deloc înainte sau după ce ai savurat cafeaua de dimineață. Rutina care duce la oboseală și somnolență. Doctorii trag un semnal de alarmă legat de obiceiurile pe care le au foarte mulți oameni.
Deborah Grayson, un cunoscut nutriționist american, susține că nimeni nu ar trebui să combine această băutură cu alte produse, cum ar fi carnea roșie și legumele cu frunze verzi. Specialistul spune că licoarea are niște substanțe chimice numite polifenoli.
Așadar, cafeaua caldă interferează cu absorbția fierului, un mineral care este vital pentru transportul oxigenului în organism. Oxigenul este foarte important pentru corpul uman pentru că asigură funcționarea normală a sistemului imunitar.
Mai mult decât atât, are rolul de a oferi energie oamenilor, în timp ce deficitul de fier poate duce la anemie. Din păcate, această afecțiune este, în general, caracterizată prin oboseală frecventă, slăbiciune, somnolență, căderea părului și răceli recurente.
„Aproximativ o ceașcă de espresso pe kilogram de greutate corporală poate duce la intoxicație cu cafeină. Aceasta apare atunci când oamenii consumă suplimente alimentare sau tablete cu cafeină.
Există, de asemenea, un extract de ceai verde care este recomandat pentru tratament, dar are un efect hepatotoxic pronunțat, ceea ce înseamnă , că poate afecta ficatul atât de grav încât provoacă hepatită și persoana are nevoie de un transplant.
Astfel de cazuri nu sunt rare, în multe țări este interzis”, a mai dezvăluit specialistul pentru publicația Daily Mail. Experții spun că doza recomandată de cofeină pe zi nu trebuie să depășească 400 mg, circa 3-4 cești.
În concluzie, sunt mulți doctori care sunt de părere că această băutură trebuie consumată într-o cantitate mare. Mihaela Bilic îi îndeamnă pe oameni să bea 3-4 cești de cafea pentru a sta departe de bolile degenerative, printre care se numără Alzheimer și Parkinson.