Life

Ce să nu postezi niciodată pe Facebook. E ca și cum i-ai invita pe infractori să-ți fure banii și datele

Care sunt lucrurile ce nu se distribuie pe Facebook. În felul acesta lași o portiță deschisă pentru hoții de date și finanțe.
17.02.2024 | 14:35
Ce sa nu postezi niciodata pe Facebook E ca si cum iai invita pe infractori sati fure banii si datele
Care sunt lucrurile ce nu se distribuie pe Facebook. În felul acesta lași o portiță deschisă pentru hoții de date și finanțe. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să nu postezi niciodată pe Facebook. E ca și cum i-ai invita pe infractori să-ți fure banii și datele. Rețeaua de socializare ascunde câteva capcane pe care trebuie să le cunoști pentru a nu avea diverse probleme.

Care sunt lucrurile ce nu se distribuie pe Facebook. În felul acesta lași o portiță deschisă pentru hoții de date și finanțe

Care sunt lucrurile ce nu se distribuie pe Facebook. În felul acesta lași o portiță deschisă pentru hoții de date și finanțe. Specialiștii susțin că este vorba de 10 aspecte importante pe care nu trebuie să le ignori sub nicio formă.

ADVERTISEMENT

Niciodată nu trebuie să postezi anul nașterii, adresa locuinței, numărul de telefon sau alte date personale care te transformă într-o țintă a hackerilor. Infractorii cibernetici au nevoie de puține date pentru a-ți fura identitatea și banii din cont.

De asemenea, experții spun că nu este indicat să postezi imagini și filmări în care prietenii apar în ipostaze jenante. Din păcate, acestea pot ajunge pe mâinile unor oameni răi care pot șantaja sau cere recompense uriașe.

ADVERTISEMENT

Păstrează pentru tine părerile despre cât de mult îți urăști locul de muncă sau relația cu superiorii. Acest lucru te poate arunca rapid în rândul șomerilor. Exprimarea nemulţumirilor pe Facebook poate crea o imagine de om nerecunoscător şi îți poate aduce dușmani la birou.

În plus, preferințele politice și religioase nu trebuie să fie exprimate niciodată pe rețelele de socializare. Aceste opinii pot fi scoase din context şi interpretate greşit de ceilalți. Cuvintele jignitoare pot duce la ruinarea reputației.

ADVERTISEMENT

Ce să nu distribui pe social media

Facebook este o rețea de socializare unde sunt postate mereu anunțuri, însă niciodată nu trebuie să distribui anunțurile importante despre viața prietenilor sau apropiaților. Nu le răpi această bucurie, lasă-i pe ei să transmită ce au de spus!

E foarte important să nu anunți pe social media detalii despre vacanța în care te afli, mai ales dacă ai în listă foarte multe persoane pe care nu le cunoști personal. Cel mai bine ar fi să postezi imaginile abia când te întorci acasă.

ADVERTISEMENT

Foarte multe studii arată că tot mai mulţi utilizatori cad pradă hoţilor care se folosesc de identităţi false pentru a căuta potenţialele victime. Legat de postări specialiștii spun că nu trebuie să atragem atenția asupra noastră.

Cel mai bine ar fi să nu ne mândrim cu mașina de lux pe care am achiziționat-o sau cu bijuteriile cu diamante. Nu toată lumea este la fel de norocoasă și acest lucru poate atrage invidie, dușmănie și alte neplăceri.

Șterge toate pozele cu tine în care consumi băuturi alcoolice. Utilizatorii care au astfel de imagini pe Facebook riscă să se trezească cu imaginea stricată, iar cei apropiați să creadă că au probleme cu băutura.

Totodată, caută să nu postezi prea multe informații despre tine, mai ales dacă sunt lucruri pe care nu vrei să le ştie toată lumea. Cu cât postezi mai puţine detalii, cu atât mai bine. Păstrează o undă de mister atunci când navighezi pe Internet.

ADVERTISEMENT
Tags: