Greșeala care îți poate da peste cap salata de boeuf. Pare simplu de făcut, dar un singur ingredient poate strica textura și gustul, lăsând preparatul greu de savurat.
Salata de boeuf este un preparat clasic și delicios, nelipsit de pe mesele românilor, reprezentând echilibrul ideal dintre ingrediente, consistență și gust. Însă, un singur condiment în plus poate strica totul.
Chiar dacă nu pare mare lucru, muștarul, mai ales dacă pui prea mult sau îl folosești cu boabe, poate da peste cap tot gustul salatei. Aroma lui e destul de puternică, ușor înțepătoare și acrișoară, și riscă să acopere gustul fin al legumelor fierte, stricând echilibrul rețetei.
În plus, muștarul influențează și consistența maionezei, care face ca salata de boeuf să fie reușită. Când e prea mult, mai ales dacă folosești boabe sau muștar tare, maioneza se subțiază, își pierde textura cremoasă și devine instabilă.
De altfel, dacă alegi variante mai puternice, cum e muștarul cu boabe sau cel de tip Dijon, gustul devine prea puternic, iar textura poate fi deranjantă la mestecat, notează spynews.ro.
Astfel, evită muștarul pentru maioneza folosită în salata de boeuf, dar mai ale pe cel boabe, care va strica preparatul. În schimb, maioneza perfectă o poți obține din 2 gălbenușuri de ou fierte, 1 gălbenuș crud, 250-300 ml ulei, zeamă de lămâie sau oțet, după gust.
Amestecă bine gălbenușurile fierte cu cel crud, apoi toarnă uleiul treptat, amestecând continuu ca să iasă maioneza cremoasă. La final, adaugă zeamă de lămâie sau oțet, după cum îți place mai mult.
Amestecă maioneza obținută cu carnea și legumele fierte și tăiate, adăugând treptat, până când obții consistența dorită. De asemenea, poți să păstrezi o cantitate mică și pentru decor, multe gospodine optând pentru această variantă și transformând platoul de salată de boeuf într-o adevărată operă de artă.