Life

Ce să nu pui niciodată în colivia perușului. Poate fi toxică pentru el

Obiectul toxic pe care nu trebuie să îl pui niciodată în colivia perușilor. Deși arată foarte bine, reprezintă un adevărat pericol pentru ei.
26.05.2024 | 06:00
Ce sa nu pui niciodata in colivia perusului Poate fi toxica pentru el
Obiectul toxic pe care nu trebuie să îl pui niciodată în colivia perușilor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Perușii sunt unii dintre cei mai populari papagali în rândul românilor. Cei care au astfel de păsări acasă se bucură zilnic de glasul și de frumusețea lor. Pentru ca perușii să se simtă bine, colivia trebuie decorată ca atare. Pentru că da, aceasta este casa lor.

Colivia perușilor este precum o casă. Asigură-te că o pregătești corespunzător!

Ai fi surprins să afli că perușii au aproximativ aceleiași preferințe ca și oamenii atunci când vine vorba de spațiul în care trăiesc. Colivia este mult mai importantă decât ți-ai putea imagina, iar asta datorită faptului că perușii stau în mare parte în ea.

ADVERTISEMENT

Perușii au nevoie de spațiu, iar specialiștii recomandă coliviile pătrate. În aceste colivii, perușii vor avea mereu un loc de refugiu în cazul în care se simt amenințați sau în pericol.

După ce ai ales colivia perfectă, un alt pas la fel de important este decorarea ei. Ca orice altă casă, colivia perușilor trebuie amenajată cu gust și într-un mod inteligent. Deși vei fi tentat să le pui fel de fel de jucării, acestea trebuie alese cu grijă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să te asiguri că perușii tăi au accesoriile potrivite din care pot bea apă și pot mânca. Se recomandă ca acestea să fie cât mai colorate pentru a fi pe placul păsărilor.

În al doilea rând, trebuie să ții cont că perușilor nu le place să se simtă dominați. Tocmai din acest motiv, colivia ar trebui așezată pe o poliță, cel puțin la nivel tău.

ADVERTISEMENT

Obiectul toxic pe care nu trebuie să îl pui niciodată în colivia perușilor

Atunci când vine vorba de diverse accesorii care înfrumusețează colivia, nu orice îți place ție este potrivit și pentru peruși. De obicei, se recomandă ca din colivie să nu lipsească oglinzile, osul de sepie pentru tocirea ciocului și clopoțeii.

De asemenea, poți amplasa în colivia perușilor diverse mingiuțe care să îi țină ocupați. În general, cele cu perforații sunt pe placul lor pentru că le pot lua în cioc și le pot plimba dintr-o parte în alta a coliviei.

ADVERTISEMENT

Oricât de mult ți-ar plăcea să aduci în colivia perușilor crengi naturale de pom, trebuie să fii extrem de atent. Nu orice creangă de copac este potrivită pentru peruși. Unele dintre ele, fără să îți dai seama, sunt toxice și îi pot face răul păsării.

Pentru a nu aglomera prea mult colivia perușilor, poți să le amenajezi un al doilea loc de joacă. În acest fel, au suficient spațiu atât pentru odihnă, cât și pentru a se juca.

Nu doar amenajarea coliviei este importantă, ci și păstrarea curățeniei în ea. Perușilor nu le place mizeria, așa că odată la 2-3 zile trebuie curățat totul. Accesoriile din care mănâncă sau beau apă se recomandă a fi curățate zilnic.

Nici jucăriile nu trebuie păstrate prea multă vreme în colivia perușilor. Dacă au fost intens folosite, acestea sigur prezintă urme de uzură care, în timp, reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României