Un preparat savuros care nu lipsește de pe mesele de sărbători este salata de boeuf. Gospodinele desăvârșite spun ce să nu pui niciodată în preparatul culinar ideal pentru Crăciun. Acesta îi va da o aromă neplăcută și riști să se strice mai devreme decât ar trebui.
Salata de boeuf reprezintă un amestec delicios de legume, maioneză și uneori carne care este consumat în cantități uriașe de Crăciun sau de Anul Nou. Preparatul are o rețetă care se păstrează de foarte multă vreme.
Compoziția acestui fel de mâncare este una simplă și delicioasă, însă specialiștii susțin că un anumit ingredient nu trebuie să se folosească niciodată. Acesta îi poate modifica complet gustul inconfundabil și savuros.
De asemenea, experții transmit că produsul se va strica mult mai ușor, ceea ce înseamnă că trebuie să se consume în primele zile de la preparare. Concret, este vorba de o greșeală pe care o fac frecvent femeile din România.
Acestea obișnuiesc să apeleze la maioneza cumpărată din comerț, însă rezultatul nu va fi cel așteptat. Cel mai bine ar fi ca salata de boeuf să aibă în compoziția sa o maioneză care se face neapărat în propria bucătărie.
Florin Dumitrescu este cunoscut pentru sfaturile pe care le oferă celor care îl urmăresc pe social media. Juratul de la MasterChef România are o rețetă delicioasă de salată de boeuf care se face din 4 ouă, 300 g de pulpă de vită fiartă și 300 g de cartofi fierți.
Vedeta de la Pro TV mai folosește 150 g de morcovi fierți, 80 g de mazăre fiartă, 80 g de gogoșari murați,
80 g de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de muștar și 1 lămâie. Bucătarul spune că secretul stă în maioneza de casă.
Aceasta se face din 2 ouă. Maioneza se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei. În plus, cheful recomandă ca amestecarea ingredientelor să se facă într-o anumită ordine, acordând o atenție deosebită legumelor.
Fiecare legumă în parte se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară. Mai mult, Florin Dumitrescu transmite că toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza.
În caz contrar, compoziția preparatului culinar se va înmuia și se va strica mult mai ușor. După ce au fost amestecate toate ingredientele salata de boeuf se pune într-un bol sau pe un platou, putându-se decora în funcție de dorințele fiecărei persoane.