Ce să pui alături de varză în borcan ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul neașteptat care o transformă într-un deliciu pe care-l vei savura la iarnă. Preparatul va fi acrișor și aromat, perfect pentru diverse preparate culinare.
Ce se adaugă în borcanele cu varză pentru o savoare aparte. Alimentul inedit care o face să fie o delicatesă savuroasă de care nu te vei mai sătura în sezonul rece. Poate fi servită împreună cu numeroase feluri de mâncare.
Foarte multe dintre conservele pentru iarnă pot fi transformate radical dacă se ține cont de câteva secrete simple. Unul dintre trucuri constă într-un fruct surprinzător care se pune alături de varza albă sau roșie.
Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să folosească gutui care au un gust delicios și un parfum plăcut. Acestea sunt potrivite și pentru că sunt tari și nu se înmoaie atunci când sunt puse la murat împreună cu diferite legume.
Tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine fructele sub un jet de apă rece. Gutuile nu se curăță de coajă, însă se taie în felii subțiri sau se toacă cât mai mărunt. Gutuile feliate se amestecă ușor cu varza din borcane.
Ingredientele se combină perfect dacă se presează foarte bine. E foarte important să nu rămână goluri de aer în recipiente pentru că în caz contrar varza va fermenta și nu va fi deloc bună de consumat în sezonul rece.
Borcanele se închid ermetic cu capace și apoi se păstrează în cămară sau într-un loc rece și întunecat, unde nu pătrund razele soarelui. Varza fermentează ușor, se acrește și are la final o aromă deosebită de la gutui.
Gutuia care se adaugă în borcanele cu varză murată are foarte multe proprietăți. Unul dintre rolurile esențiale este faptul că dă o aromă plăcută preparatului, care poate fi un adevărat leac natural pe timp de iarnă.
De asemenea, fructele sunt mai puțin acide și amestecul se va consuma foarte ușor, nu va cădea greu la stomac. Mai mult decât atât, varza la borcan se poate consuma cu puțin ulei deasupra, ca prim fel la masă.