Una dintre rețetele care se pregătește de sărbătorile de iarnă constă în ouă umplute cu diverse alimente. Iată ce să pui când faci acest preparat culinar ca să iasă foarte gustos. Ingredientul secret folosit de cele mai experimentate gospodine este unul banal.
Femeile cu adevărat pricepute au numeroase trucuri și sfaturi când vine vorba de artele culinare, dar și nutriționiștii vin cu precizări importante. În ceea ce privește ouăle umplute specialiștii au o recomandare.
Aceștia sunt de părere că acest preparat clasic poate fi realizat fără a deveni o ”bombă” calorică. Se poate transforma într-un aperitiv savuros și numai bun pentru toată familia dacă se folosește un ingredient secret.
Gustarea nu va mai fi în felul acesta cu un conținut ridicat de calorii. Mai exact, în compoziție se adaugă iaurt natural, care poate fi chiar și grecesc. Acesta nu doar că conferă o aromă deosebită, dar este și sănătos.
„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare.
Acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu, pentru dcnews.ro.
Așadar, gospodinele trebuie doar să fie atente la felul în care pregătesc ouăle umplute pentru masa de sărbători, pentru a fi prietenoase cu organismul uman. Aperitivul devine în felul acesta o alegere bună pentru sănătate.
În unele cărți de bucate ouăle umplute pot conține brânză și ceapă verde. De asemenea, gospodinele aleg să apeleze și la alte ingrediente, cum ar fi tonul. Lângă acesta se mai adaugă maioneză, însă caloriile vor fi unele mari.
În plus, preparatul culinar poate fi savuros și cu ton și roșii cherry sau pastă de pește. Totodată, poate fi umplut cu ton și castraveți murați sau alte ingrediente care vă plac. Ouăle umplute sunt extrem de versatile.