Sezonul rece este ideal pentru a te delecta cu o ciorbă fierbinte. Iată ce să pui, de fapt, în carnea pentru perișoare ca să iasă pufoase și gustoase. Acesta este un secret al bucătarilor din Turcia, stăpâni peste rețetă. O să apelezi mereu la acest truc simplu și rapid.
Ciorba de perișoare este un preparat culinar care se pregătește de numeroase gospodine și care nu lipsește din niciun restaurant. Acest fel de mâncare nu este doar sățios, ci și foarte ușor de realizat. Rețeta este la îndemâna tuturor gospodinelor.
Fiecare femeie în parte cunoaște, cu siguranță, o anumită variantă, însă chefii din Turcia spun care este pontul la care trebuie să apelezi. Aceștia recomandă un ingredient secret, care nu trebuie să lipsească din compoziția de carne.
Bucătarii de top sunt de părere că un albuș de ou transformă radical perișoarele, dacă se adaugă în amestecul de carne. Acesta are rolul de a le face moi și savuroase. Mai mult decât atât, albușul de ou înlocuiește de minune făina folosită de bunicile noastre.
Unele gospodine obișnuiesc să adauge un ou întreg pentru a lega cât mai bine compoziția pentru perișoare. Totodată, specialiștii sunt de părere că cel mai bun amestec pentru ciorba de perișoare este realizat din carne de vită și de porc.
Una dintre rețetele de perișoare are în compoziția sa ingrediente care se găsesc cu ușurință la magazin și în orice gospodărie. Pentru aceasta este nevoie de 250 de grame de carne tocată (amestec de porc și vită),
albușul de la un ou, 250 ml suc de roșii și 50 de grame de orez.
Se mai folosesc pentru acest preparat o jumătate de litru de borș, un ardei capia, o legătură de cimbru uscat, o legătură de pătrunjel proaspăt, o jumătate de rădăcină de țelină, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, 3 morcovi, 2 cepe, sar, piper și boia dulce.
Gospodinele obișnuiesc să facă prima oară amestecul de perișoare care se realizează ușor. Se toacă o ceapă albă și se pune la călit în puțin ulei și un praf de sare. Când ceapa devine translucidă se adaugă orezul spălat bine și se lasă compoziția la foc mic pentru câteva minute.
Peste carnea tocată se pun sarea, piperul, boiaua și cimbrul uscat, albușul de la un ou și se amestecă bine. Se pune și compoziția formată din orez și ceapă și încep să se formeze perișoarele cu mâna, care trebuie să fie umedă.
După ce au fost modelate toate perișoarele se adaugă la fiert împreună cu restul ingredientelor. Ciorba trebuie să fiarbă aproximativ o oră și jumătate la focul mediu de la aragaz, pentru a fi savuroasă și delicioasă.