Dacă ai o cantitate de mălai în casă, atunci trebuie să știi că există riscul ca acesta să se altereze. Dacă nu vrei să ai surprize neplăcute atunci când încerci să-l folosești, asigură-te că îl depozitezi în mod corect.
Dacă ești genul de persoană care obișnuiește să-și facă provizii de alimente, e bine să iei în considerare faptul atunci când vine vorba făină, orez, paste făinoase sau mălai, există riscul de a se altera rapid.
Astfel, se poate întâmpla să vrei să faci o mămăligă și să observi că în mălai s-au format musculițe, molii sau chiar viermișori. Pentru a evita această situație, te poți folosi de un obiect care se află în orice casă.
Este vorba despre folia de aluminiu, care este foarte ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să formezi o bilă de staniol și să o pui în recipientul în care păstrezi mălaiul, precum și alte alimente uscate.
Acest lucru va împiedica formarea dăunătorilor. Astfel, nu vei mai risca să se strice și vei preveni și risipa alimentară. Totodată, vei economisi și bani, pentru că nu va trebui să cumperi alt mălai.
Pe de altă parte, pentru a evita formarea musculițelor în recipientul că mălai, este important ca acesta să fie depozitat în condiții optime. Spațiul în care este păstrat trebuie să fie răcoros și uscat.
În caz contrar, dacă nu ții cont de asta și îl ții într-un mediu cald, cu grad ridicat de umezeală, este foarte posibil să nu poți utiliza acel mălai pentru mult timp, căci se va strica destul de rapid.
Prin urmare, ține mălaiul în cămară, în beci sau chiar pe balcon în timpul sezonului rece. Cât despre recipientele în care este ținut, acestea trebuie să fie curățate bine înainte și închise etanș.
Borcanele de sticlă cu capac și cutiile de plastic sunt recomandate de către specialiști. În cazul mălaiului, acesta trebuie scos din vas și cernut, apoi pus înapoi, pentru a nu-și pierde calitatea, notează impact.ro.