Ce să pui, de fapt, în mămăligă pentru a obține cea mai delicioasă mămăligă. Gustul te va trimite direct în copilărie, iar gospodinele cu experiență din Bucovina îl folosesc de fiecare dată atunci când fac acest preparat.
Mămăliga este preparatul care îi transpune pe mulți în perioada copilăriei. Poate înlocui cu succes pâinea și, în plus, nu durează deloc mult pentru a o pregăti. Însă, există și câteva trucuri.
Un ingredient minune, folosit de gospodinele din Bucovina, poate face minuni. Mămăliga devine cremoasă, nu vor exista deloc cocoloașe, ba chiar va rămâne foarte pufoasă. Îl ai deja tot timpul în bucătărie.
Astfel, pentru cel mai gustos preparat vei avea nevoie de: 6 căni de apă, 2 lingurițe de sare, 1 3/4 cești de mălai, 4 linguri de unt nesărat, 1/4 cană de brânză parmezan, dar și o lingură de ulei de măsline extravirgin.
Dacă respecți această rețetă, vei fi uimit de rezultat. În cazul în care ai invitați la masă, vor fi, de asemenea, cuceriți de cât de bună ți-a ieșit mămăliga și îți vor cere sfaturile și trucurile.
Astfel, pentru o mămăligă cremoasă și fără cocoloașe este esențial sau adaugi în compoziție patru linguri de unt de sărat. Folosind această metodă, amestecul nu se va mai întări la fel de repede ca înainte.
Important este să faci acest pas la numai cinci minute după ce ai pus la fiert apa cu sare. Pentru că, în acest fel, atunci când vei turna mălaiul nu se vor mai forma cocoloașele care adesea strică mămăliga.
Dacă nu ai unt, nu este o problemă. Mai poți folosi și uleiul de măsline extravirgin. Totuși, dacă apelezi la această metodă trebuie să fii foarte atent. Există un detaliu de care să ții cont.
Mai exact, nu trebuie să folosești mai mult de o lingură din acest ingredient. În caz contrar, ai putea strica gustul mămăligii și să fii nevoit să iei tot procesul de la capăt, scrie spynews.ro.