Life

Ce să pui deasupra foilor pentru plăcinta cu brânză ca să iasă foarte fragedă. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Ce să adaugi deasupra foilor pentru plăcinta cu brânză pentru ca aceasta să iasă foarte fragedă. Gospodinele folosesc un ingredient secret.
01.06.2024 | 23:00
Ce sa pui deasupra foilor pentru placinta cu branza ca sa iasa foarte frageda Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Ce să pui deasupra foilor plăcintei cu brânză. Sursa foto: Pixabay, ioanaskitchen.blogspot.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să pui deasupra foilor pentru ca plăcinta cu brânză să iasă foarte fragedă. Gospodinele pricepute folosesc un ingredient secret, iar rezultatul e neașteptat.

Ingredientul pe care să-l pui deasupra foilor pentru plăcinta cu brânză ca să iasă foarte fragedă

Plăcinta cu brânză dulce este un preparat pe care multe gospodine în pregătesc în funcție de preferințe. Nu este greu de făcut și nici nu necesită foarte multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să-ți iasă cât mai delicioasă, atunci trebuie să ții cont de secretele marelui gastronom Radu Anton Roman pentru clasica plăcintă cu brânză.

În cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, de la editura Paideia, regretatul gastronom a scris despre rețeta pentru plăcinta de brânză dulce cu foi.

ADVERTISEMENT

Pentru aluat, ai nevoie de 1,5 pachete cu unt (300 g), 250 de g de smântână, un praf de sare, o cană mare de făină cât să iasă un aluat suficient de moale.

De asemenea, pentru umplutură ai nevoie de 500 g brânză de vaci, 200 g stafide, 3 plicuri de zahăr vanilat, un pahar de zahăr tos, 3 ouă, o lingură de făină, puțină scorțișoară și un strop de rom.

ADVERTISEMENT

Pentru copt, ai nevoie de o nucă de unt, un pahar de pesmet și de trei linguri de zahăr pudră, pentru glazură, după cum mai arată rețeta lui Radu Anton Roman.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare pentru plăcinta cu brânză

Pentru prepararea aluatului, trebuie să amesteci untul, făina și sarea, iar coca se lasă la frigider peste noapte. În acest fel, va rămâne fragedă și se va scoate cu o oră înainte de copt.

După aceea, se începe prepararea umpluturii pentru plăcintă. Brânza se freacă cu ouă, zahăr, făină, scorțișoară și rom, apoi se adaugă stafidele și se amestecă.

Aluatul se împarte în două, apoi se întind foi cât o tavă la cuptor. Tava se unge cu unt, apoi se presară cu 2 – 3 linguri de pesmet pentru a ieși fragedă.

“Se aşază 1 foaie, marcând bine colţurile şi înţepând-o cu furculiţa și se dă la cuptor 1 sfert de oră. Se scoate tava – foaia are o frumoasă culoare aurie – şi se presară restul de pesmet.

Se aşterne umplutura, se acoperă cu a doua foaie şi se pune în cuptor, la foc potrivit, o jumătate de oră. Se oferă presărată cu zahăr pudră”, este menționat în cartea lui Radu Anton Roman, notează adevarul.ro.