Rețeta pentru cele mai pufoase și mai delicioase șnițele. Care este ingredientul pe care ar trebui să îl pui, de acum încolo, în aluat.
Șnițelele se numără printre preparatele preferate ale românilor. Sunt ușor de făcut și pot fi servite alături de fel de fel de garnituri delicioase.
Rețeta de șnițele este foarte simplă, astfel că este aproape imposibil să dai greș cu ea. Totuși, trebuie să ții cont că cele mai bune șnițele sunt cele crocante la exterior și fragede la interior.
Pentru că șnițelele să iasă delicioase, trebuie să acorzi atenție cărnii pe care o folosești. Aceasta trebuie să fie proaspătă, indiferent dacă optezi pentru carnea de pui, porc sau vită.
Un alt aspect important este aluatul prin care treci șnițelele înainte de a le pune la prăjit. Acesta se pregătește din făină, ou și pesmet, însă, dacă vrei ca șnițelele tale să iasă pufoase, va trebui să optezi pentru un ingredient secret.
Pe lângă ingredientele obligatorii, gospodinele cu experiență mai apelează la un ingredient secret. Și anume, la apa minerală. Cu ajutorul ei, aluatul va fi mult mai pufos, iar carnea nu va mai absorbi mult ulei în timpul prăjirii.
Compoziția pentru șnițele nu este deloc greu de făcut. Vei avea nevoie de sare, piper, făină, o lingură de muștar, o linguriță de muștar și 200 ml de apă minerală. Pentru început, vei bate ouăle peste care vei adăuga restul ingredientelor.
Apa minerală folosită în aluat nu este singurul truc care te ajută să obții cele mai bune șnițele. La fel de importantă este și carnea care, pe lângă faptul că trebuie să fie neapărat proaspătă, se recomandă să o bați cu un ciocan de bucătărie.
După ce ai bătut carnea, poți să o lași să se odihnească la frigider aproximativ o oră. În acest fel, șnițelele vor fi mai fragede, iar carnea se va prăji mult mai bine.
După ce s-a scurs timpul, carnea scoasă din frigider va trebui trecută prin aluat. Înainte de a o pune la prăjit, va trebui să te asiguri că uleiul este încins. Dacă nu este suficient de încins, șnițelele vor absorbi o cantitate mai mare de ulei și vor fi mai greu de consumat.
Șnițelele pot fi servite în diverse combinații alimentare, alături de garnituri de legume, alături de salate sau de piureuri. Se recomandă ca, înainte de a le servi, să le scoți pe un șervețel pentru a elimina excesul de ulei.