Life

Ce să pui în aluatul pentru chec astfel încât să devină pufos și să rămână proaspăt mai mult timp. Secretul pe care doar unele gospodine în cunosc

Ingredientele pe care să le adaugi în aluat pentru a obține un chec pufos. Astfel, se vă păstra proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată.
02.12.2024 | 18:42
Ce sa pui in aluatul pentru chec astfel incat sa devina pufos si sa ramana proaspat mai mult timp Secretul pe care doar unele gospodine in cunosc
Ce conține aluatul pentru cel mai pufos chec. Sursa foto: colaj Fanatik

Trucurile gospodinelor iscusite pentru cel mai pufos și gustos chec. Rețeta este de pe vremea bunicilor, iar rezultatul este un desert delicios, ce amintește din copilărie și aduce fericire cu fiecare felie tăiată.

Ce să pui în aluatul pentru chef ca să iasă pufos

Checul pufos este desertul de suflet al românilor, ce se prepară simplu, dar ne aduce aminte de momentele fericite din copilărie, când acesta era pregătit cu drag în fiecare casă. Cu textura sa fină și gustul delicat, este asociat cu momente de familie și reuniuni.

Poate fi savurat alături de cei dragi, la o ceașcă de ceai sau cafea. Această prăjitură este ușor de preparat și un simbol al tradiției și al confortului, evocând amintiri din vremurile de altădată. Totuși, nu oricine știe să o prepare.

Succesul rețetei este dat de două ingrediente esențiale. Mai exact, dacă nu vrei să rămâi dezamăgit atunci când îl scoți din cuptor, este necesar să fii atent la cantitățile de lapte și de ulei folosite.

Uleiul contribuie la obținerea unui chec mai pufos și mai umed, în timp ce laptele adaugă finețe și o consistență mai moale al aluatului. Dacă pui prea mult ulei, checul poate deveni prea uleios sau gras, iar dacă pui prea mult lapte, acesta poate să iasă prea moale și să nu se lege bine.

Rețeta veche cu care nu ai cum să dai greș

Dacă nu știi cum să faci un chef delicios, această rețetă este una cu care nu ai cum să dai greș. Ai nevoie de 4 ouă, un praf de sare, 200 grame de zahăr, 150 grame de făină, 30 mililitri de ulei, 30 mililitri de lapte, o linguriță de praf de copt, o lingură de cacao și o jumătate de plic de zahăr vanilat.

Din aceste ingrediente rezultă două checuri mari, pufoase și delicioase, care nu sunt deloc greoaie. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și vanilia până când capătă consistență.

Apoi se adaugă zahărul în două tranșe, continuând să se mixeze. Rezultatul trebuie să fie o bezea fermă și lucioasă, care nu se scurge din castron. Gălbenușurile se bat împreună cu uleiul, după care se incorporează laptele.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă laptele. Amestecul de gălbenușuri se toarnă peste bezea și se încorporează ușor cu o spatulă. Făina, amestecată cu praful de copt, se adaugă treptat în compoziția de ouă.

Compoziția se împarte în cele două forme tapetate cu hârtie de copt, lăsând puțină în bol. Cele două linguri de cacao și ness-ul se amestecă cu apă până se obține o compoziție cremoasă. Se pune aluatul cu cacao deasupra celui alb, iar apoi se amestecă delicat cu o scobitoare pentru a crea efectul marmorat.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, iar checurile se coc timp de 40-45 de minute. Se recomandă efectuarea testului cu scobitoarea pentru a verifica dacă sunt coapte, conform gustos.ro.