Toată lumea adoră celebrele clătite americane, care în general sunt pufoase și aromate. Spre deosebire de clătitele pe care le știm deja și le facem toți acasă, acestea au o textură mult mai deosebită.
În general există rețete pe internet pentru o mulțime de preparate. Astfel, putem afla ușor cum să facem clătite tradiționale, ori clătite americane, sau chiar faimoasele clătite japoneze. Totuși, bucătarii mai au și alte trucuri la care apelează.
Dacă ai ajuns la un moment dat într-un restaurant poate ai observat și tu că acele clătite americane sunt mai pufoase. De cealaltă parte, acasă sunt șanse mari să nu poți obține textura mult dorită, ori chiar aroma.
Din fericire însă, bucătarii au secretul lor, care a fost și dezvăluit. Se pare că laptele bătut e ingredientul care nu trebuie trecut cu vederea. Poate nu știai însă ce rol are. El practic frăgezește aluatul și face clătitele pufoase.
În același timp, un alt ingredient care trebuie utilizat cu mare atenție e praful de copt. Cei mai mulți bucătari care vor să obțină clătite americane pufoase și aromate îl înlocuiesc cu bicarbonatul de sodiu.
Totodată, unii bucătari optează pentru drojdie proaspătă în loc de bicarbonat ori praf de copt. Astfel, alegerea acestui ingredient poate face diferența la final în ceea ce privește textura clătitelor tale.
Când vine vorba de arome și aici bucătarii au câteva secrete. Mai exact, aceștia adaugă în aluatul pentru clătite vanilie, dar și coajă de lămâie și de portocală. La acestea mi pot fi adăugate inclusiv rom, dar și cacao.
Evident, în funcție de preferințe, poți alege aroma care să fie pe gustul tău. Rețeta de clătite americană poate fi transformată într-un experiment al gusturilor pentru că în ea mai poți pune și nuci, alune, migdale, ori chiar fulgi de cocos sau chipsuri de ciocolată.
Și când vine vorba de umplutură, cei mai mulți bucătari nu trec cu vederea siropul de arțar. Acesta înmoaie și mai mult clătitele și completează perfect gustul lor, alături de fructe proaspete și nu numai.