O vază cu flori este întotdeauna un element de decor plăcut în casă. Oferă culoare și luminozitate încăperii, ceea ce creează o stare de confort. Ne-am dori de multe ori ca florile să-și păstreze aspectul intact mai multă vreme, iar asta poate fi posibil datorită unui igredient din bucătărie.
Un florar pe nume Igor Podyablonskiy a dezvăluit în mediul online cum menține el florile dintr-o vază mai mult timp proaspete. Igor apelează de fiecare dată la un produs foarte simplu, care se găsește în orice magazin și face parte din categoria alimentelor de bază.
Mai exact, Igor Podyablonskiy pune în apa din vaza cu flori o lingură de zahăr. ”Adăugarea unei linguri de zahăr într-o vază cu apă poate prelungi viața florilor tale”, a precizat florarul, stârnind uimire printre cei care îi apreciază activitatea.
În același timp, Igor Podyablonskiy a stârnit și diferite semne de întrebare. Cum ajută zahărul florile să stea mai multă vreme vii? Explicația este una cât se poate de simplă. Zahărul este precum o sursă de hrană și pentru plante.
”Acest lucru se datorează faptului că acționează ca o sursă de hrană, oferind florilor tăiate nutrienții de care au nevoie. De asemenea, promovează absorbția apei, ceea ce înseamnă că florile sunt hidratate”, a mai precizat bărbatul, relatează express.co.uk
La un litru de apă este suficientă o lingură de zahăr, dar pentru o vază mai mare, cu o cantitate mai mare de apă, evident se pot adăuga și două, trei linguri. De altfel, nu uitați să schimbați apa din când în când, pentru o aromă de prospețime.
De fiecare dată când schimbați apa, desigur că trebuie să completați din nou cu zahăr. Ingredientul contribuie și la îndepărtarea microbilor acumulați de plante. ”De fiecare dată când schimbi apa, mai adaugă o linguriță de zahăr pentru a continua să-ți hrănești florile”, a mai transmis Igor.
Pe lângă zahăr, mai aflați că și oțetul de mere are rol nutritiv pentru florile din vază. Totodată, și acest produs combate bacteriile. ”Acest lucru este deosebit de important pentru flori precum crinii și trandafirii, care pot fi predispuse la bacterii. Adăugați o linguriță de oțet în amestecul de apă cu zahăr”, a mai dezvăluit florarul.
Pe lângă zahăr și oțet, și aspirina ajută florile din vază să nu se ofilească rapid. ”Aspirina zdrobită funcționează făcând apa ușor acidă, ceea ce înseamnă că florile tale vor absorbi mai bine apa și, prin urmare, vor primi mai mulți nutrienți de care au nevoie. O jumătate de tabletă adăugați în vaza cu apă”, a mai explicat Igor Podyablonskiy.