Află din paragrafele următoare ce să pui în apa în care fierbi pastele ca să nu se mai lipească și să-și păstreze textura. Secretul bucătarilor cu experiență, din Italia, este unul simplu și util, care te va ajuta și pe tine.
Unul dintre preparatele culinare adorate de cei mici și de adulți constă în paste. Acestea se fac ușor, rapid și sunt foarte hrănitoare, rețetele fiind extrem de variate. Chefii internaționali au fost multe secrete în privința acestui fel de mâncare.
Pontul util la care apelează bucătarii cu experiență este unul inedit și pe care s-ar putea să îl folosești deja. Aceștia obișnuiesc să adauge un condiment anume în apa în care fierb spaghetele, pennele sau farfalle.
Mai exact, se adaugă un strop de sare. Ingredientul trebuie să se pună încă de la început în oală pentru a avea efectele dorite. Produsul aduce o aromă subtilă pastelor, indiferent că sunt amestecate ulterior cu carne, brânză sau legume.
„În principiu, aluatul de paste nu este sărat. Prin osmoză, sarea va pătrunde în paste”, a explicat bucătarul francez Michel Sarran pentru Télé Loisirs, relatează publicația foodstory.protv.ro.
Cheful francez Michel Sarran a dezvăluit și care sunt motivele pentru care se pune sare în apa de la paste. Bucătarul este de părere că unul dintre avantajele folosirii acestui ingredient simplu are legătură cu împiedicarea lipirii.
Așadar, condimentul reduce deschiderea particulelor de amidon din paste, limitând în felul acesta gelatinizarea amidonului de la suprafața pastelor. În felul acesta produsul nu absoarbe multă apă dintr-o dată.
În plus, nu se formează un gel în oala în care fierb. Un alt avantaj este faptul că pastele nu sunt lipicioase atunci când sunt consumate, fiind foarte bune de savurat imediat ce sunt luate din recipientul în care au fost fierte.
În altă ordine de idei, specialiștii transmit că sarea nu afectează în niciun fel fierberea apei în care sunt puse pastele savuroase. În concluzie, produsul poate fi folosit cu mare încredere pentru că nu strică absolut deloc.