Ce să pui în borcanele cu castraveți în oțet pentru a avea un gust deosebit. Este un ingredient secret la care apelează marii bucătari și gospodinele cu experiență.
Toamna și-a intrat în drepturi, iar asta, pentru gospodine, înseamnă un singur lucru. Și anume, pregătirea murăturilor pentru iarnă. De pe rafturile din cămară nu au cum să lipsească castraveții în oțet.
Castraveții în oțet sunt una dintre vedetele sezonului de iarnă. Însă, pentru a te asigura că îi prepari pe cei mai delicioși, ai nevoie de o rețetă cu care să nu dai greș.
Fiecare gospodină are rețeta ei căreia i-a rămas fidelă de-a lungul timpului. În ciuda faptului că există multe variante de preparare a castraveților în oțet, doar cu una dintre ele vei merge mereu la sigur.
Dacă vrei să prepari cei mai delicioși castraveți în oțet, ai nevoie de 10 kg de castraveți cornichon mici, un kg de ceapă și trei legături de mărar uscat. Vei mai avea nevoie și de un litru de oțet din vin concentrație 9%, 4 litri de apă și 5 linguri de sare grunjoasă pentru murături.
Lista ingredientelor va fi completată de 20 de linguri de zahăr, o lingură de boabe de piper, una de boabe de muștar și șase foi de dafin. Nu în ultimul rând, vei avea nevoie și de cinci sau șase bețe de mărar.
Castraveții în oțet se prepară foarte simplu. După ce i-ai spălat foarte bine, aceștia se pun în borcan. Peste ei se toarnă saramura pe care o prepari înainte.
Ingredientul secret la care apelează marii bucătari și gospodinele cu experiență este hreanul. Dacă vrei să prepari cei mai buni castraveți în oțet pentru iarnă, vei avea nevoie de jumătate de kilogram de hrean.
Înainte de a-l folosi la prepararea castraveților în oțet, hreanul se curăță foarte bine. Pentru a putea fi pus cu ușurință în fiecare borcan, se recomandă ca acesta să fie tăiat în lungime. Apoi, poți să îi tai în sferturi.
Este suficient ca în fiecare borcan să pui 4 bucăți de hrean, o felie de ceapă, boabe de muștar și piper și nu în ultimul rând, două flori de mărar uscat. Borcanele le poți alege în funcție de preferință. Este recomandat, totuși, să fie de mici dimensiuni pentru că sunt mai practice. În plus și castraveții în oțet se vor consuma mai repede și nu vor sta mult timp deschiși.