Ce să pui în borcanul cu pepeni murați pentru a avea un gust deosebit. Ingredientul care nu trebuie să lipsească. De acum înainte conservele pentru iarnă vor beneficia de o dulceață și o mireasmă foarte plăcută.
Ce se adaugă în borcanul cu pepene murați pentru o savoare cu totul aparte. Condimentul pe care trebuie să-l folosești neapărat. Gospodinele desăvârșite din România au câteva sfaturi prețioase pe care trebuie să le cunoască toată lumea.
Acest deliciu culinar, care se servește cu diverse preparate culinare, are o rețetă simplă din care nu trebuie să lipsească un ingredient. Potrivit romaniatv.net, în recipiente trebuie să se regăsească o plantă des folosită.
Mai exact, este vorba de mărar proaspăt, care are foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului. Cunoscută științific drept Anethum graveolens, această plantă este folosită în bucătărie încă din cele mai vechi timpuri.
De asemenea, odinioară era utilizată și în medicina tradițională datorită proprietăților sale antispastice, antiadice și diuretice. În plus, specialiștii spun că poate contribui la calmarea durerilor abdominale și favorizează digestia.
Pe lângă legătura de mărar proaspăt femeile care vor să pună la borcane acest fruct pentru perioada de iarnă mai au nevoie de felii de pepene roșu, precum și de apă, o lingură de sare grunjoasă și 2 litri de oțet.
Pepenele roșu se murează extrem de ușor și nu are o rețetă foarte complicată, ci dimpotrivă. Gospodinele care obișnuiesc să păstreze acest fruct în cămară, pentru sezonul rece, îl taie în felii și apoi îl adaugă în borcane.
Apa se amestecă cu sare și oțet și se lasă până când se topește condimentul. În borcane se adaugă mărarul care a fost spălat și tocat. Ulterior, se toarnă apa cu sare și oțet și se acoperă recipientele cu o farfurie.
Se păstrează în felul acesta preț de 4-5 zile. Borcanele cu pepene roșu trebuie să stea la soare, după ce au fost închise ermetic. Acest fel de murături se poate consuma imediat sau se păstrează la rece, în frigider sau în cămară.