Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să aibă o culoare intensă și să fie crocantă. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre această rețetă.
Ce se adaugă în butoiul cu varză murată ca să fie aromată și să aibă o nuanță plăcută. Secretul simplu la care apelează femeile din România. Cunoscută științific sub numele de Brassica oleracea, această legumă cruciferă nu lipsește din nicio gospodărie.
Oamenii aleg să o pună la murat în fiecare toamnă pentru a fi folosită în sezonul rece la prepararea sarmalelor sau la varză călită. De asemenea, zeama din butoi are foarte multe beneficii pentru sănătatea umană.
Așa se face că foarte multe persoane caută rețeta perfectă atunci când se apucă de pus varză la murat. Unii oameni folosesc gutui pentru o savoare intensă, în timp ce alții apelează la alte produse pe care le au în locuință.
Trucul genial la care apelează unele gospodine constă în boabe de porumb care se spală foarte bine înainte de a fi folosite. Acestea nu doar că dau un gust plăcut verzelor, ci și o culoare galbenă care se observă imediat.
Boabele de porumb se folosesc ca orice alt condiment, ceea ce înseamnă că se adaugă printre căpățânile de varză. Mai mult decât atât, rețetele vechi spun că aceste boabe joacă un rol esențial în procesul de pregătire a verzei murate.
Boabele de porumb nu sunt singurele produse care se pun în butoiul cu varză. Gospodinele desăvârșite cunosc foarte multe secrete la care apelează atunci când pun la murat această legumă pe care o marinează cu puțin orez.
De asemenea, în unele regiuni ale țării noastre se adaugă în butoi o gutuie spălată bine sau tăiată în felii. În plus, în alte locuri ale României femeile obișnuiesc să pună hrean care are rol antibacterian și antifungic.
Hreanul face ca varza să se păstreze mai bine peste iarnă și să nu facă floare. Această legumă rădăcinoasă face ca varza murată din butoi să rămână tare și crocantă o perioadă mai lungă, uneori până la sărbătorirea Paștelui.