Life

Ce să pui în cafea ca să fie mai dulce și mai sănătoasă. Ingredientul care îi dă un gust aparte

Dacă vrei să te bucuri de o cafea dulce și sănătoasă, e important ce alegi să pui în ea. De multe ori, zahărul alb nu e tocmai o alegere bună.
05.04.2025 | 18:59
Ce sa pui in cafea ca sa fie mai dulce si mai sanatoasa Ingredientul care ii da un gust aparte
Ce să pui în cafea dacă o vrei dulce, dar și sănătoasă. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Îți dorești o cafea dulce și sănătoasă? În general mai toate persoanele aleg să adauge o linguriță sau două de zahăr. Într-adevăr, obținem acel gust dulceag pe care-l dorim, dar alegerea nu e tocmai sănătoasă.

Ce să pui în cafea dacă o vrei dulce, dar și sănătoasă

Cafeaua este nelipsită din rutina de zi cu zi a multor persoane. Sunt oameni care o consumă dimineața, din nevoie, în timp ce alții din pură plăcere. Totodată, în unele cazuri cafeaua ajunge să fie consumată de mai multe ori într-o singură zi.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că deși cafeaua e o băutură sănătoasă, e important ce mai adăugăm în ea. În general sunt adăugate diferite siropuri, lapte, frișcă, ori condimente precum scorțișoară ori cacao sau chiar fulgi de cocos.

Toate acestea pot însă să strice în mare parte proprietățile cafelei. Și totuși ce să pui în cafea dacă o vrei dulce și sănătoasă în același timp? În primul rând evită să mai pui zahăr alb și optează pentru cel brun.

ADVERTISEMENT

Zahărul brun oferă un gust aromat cafelei tale

Zahărul brun, dacă alegi să-l pui în cafea, nu doar că o va face mai dulce și sănătoasă. Acesta îi va da și o notă unică, având în vedere faptul că conține melasă. În același timp, zahărul brun mai are și note de nucă, dar și de caramel.

De altfel el poate da cafelei un gust mult mai bogat și mai complex. Iar pe lângă asta e și mai sănătos decât zahărul alb. Într-adevăr, s-ar putea să observi diferența de gust la prima ceașcă, dar cu timpul o să te obișnuiești.

ADVERTISEMENT

Important de menționat e faptul că zahărul brun trebuie adăugat treptat în cafea. Totodată, ai grijă la cantitate. Dacă pui prea mult zahăr, băutura poate ajunge să se transforme într-un caramel lichid.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce diferență există între cele două tipuri de zahăr? În primul rând gustul, iar mai apoi procesul prin care sunt obținute fiecare în parte. Mai exact, zahărul brun conține și melasă spre deosebire de cel clasic.

Pe de altă parte, zahărul alb e folosit în numeroase rețete de dulce și inclusiv în băuturi, astfel că multe persoane sunt obișnuite cu el. Chiar și așa, cel mai bine ar fi să pui în cafea zahăr brun ca să o faci măcar mai sănătoasă și dulce.

Tags: