Life

Ce să pui în cârnații de casă ca să iasă fragezi. Ingredientul secret care le dă acel gust autentic

Dacă vrei cârnați de casă delicioși, care să aibă acel gust autentic, e foarte important ce pui în ei. Un ingredient banal poate face diferența.
16.12.2024 | 15:12
Ce sa pui in carnatii de casa ca sa iasa fragezi Ingredientul secret care le da acel gust autentic
Ce să pui în cârnații de casă ca să iasă fragezi. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik

E foarte important ce pui în cârnații de casă ca să iasă fragezi. Un ingredient secret nu doar că le oferă acel gust autentic, dar pe lângă asta le poate schimba și textura. Multe persoane îl trec însă cu vederea.

Cum faci cârnații de casă fragezi

Cârnații de casă nu lipsesc niciodată de pe masa de Crăciun. Au un gust aparte și uneori parcă nu te mai poți sătura de ei. Adevărul este însă că în momentul în care alegi să îi prepari trebuie să fii atent la ingredientele utilizate.

Poate ai mâncat cârnați de casă la restaurante sau la rude ori poate i-ai preparat și tu la un moment dat. Știi cel mai probabil faptul că de cele mai multe ori acești au o carne cât se poate de fragedă.

Cum poți însă să te bucuri și tu de o astfel de textură acasă? Ingredientele alese pot face diferența. Astfel, e foarte important să știi ce să pui în cârnații de casă ca să iasă fragezi și totodată să fie și aromați.

Se pare că există două ingrediente speciale care nu trebuie să lipsească din rețetă. Odată ce le vei adăuga, vei vedea că rezultatul final va fi într-adevăr cel așteptat. Și totuși care sunt acestea? Multe gospodine le trec cu vederea.

Este vorba despre semințele de coriandru zdrobite. La acestea se mai adaugă și ienibaharul măcinat. Ambele ingrediente dau preparatului un gust unic. Apa minerală nu trebuie însă nici ea uitată.

De ce să pui apă minerală în compoziția pentru cârnați

La fel ca și atunci când preparăm pasta pentru mici, apa minerală este cea care asigură frăgezimea. Un aspect important e însă faptul că apa trebuie să fie neapărat rece atunci când este incorporată.

Acum că ai aflat ce trebuie să pui în cârnații de casă ca să iasă fragezi, iată și lista completă cu ingrediente pentru a obține un preparat delicios:

  • 3 kg carne de porc
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lingurițe de boia dulce/iute
  • 1 linguriță de semințe de coriandru zdrobite
  • 1 linguriță de ienibahar măcinat
  • 1 căpățână de usturoi zdrobit
  • 100 ml apă minerală rece
  • mațe de porc curățate și bine spălate

Modul de preparare nu este deloc unul complicat. Carnea tocată se amestecă împreună cu usturoiul și condimentele. Ulterior se adaugă și apa minerală astfel încât să fie obținută o compoziție omogenă.

Mațele de porc se umple cu acest amestec, iar mai apoi se leagă la capete cu sfoară. În momentul în care cârnații sunt gata, aceștia trebuie agățați într-un loc aerisit, astfel încât excesul de lichid să se poată scurge.

În funcție de temperatură, dar și de umiditate, procesul poate varia. Iar pentru un gust tradițional, e esențial ca acești cârnați să fie afumați cu lemn de esență tare la rece. Asta înseamnă la temperaturi sub 25°C, timp de 1-2 zile.

După ce procesul de afumare este complet, cârnații se depozitează într-un loc uscat și răcoros dar foarte bine aerisit. Poate fi vorba despre beci sau despre o cămară. Uscarea naturală îi ajută să rămână proaspeți mai mult timp.