Ce să pui în carnea pentru sarmale ca să iasă pufoase și gustoase. Nu se vor mai usca și nu vor mai absorbi toată zeama din oală. Bucătarii de top au câteva sfaturi prețioase pe care trebuie să le cunoască toate gospodinele.
Ce se adaugă în carnea de sarmale pentru a fi moi și delicioase. În felul acesta nu vor fi uscate și va rămâne zeamă în vas. Renumiții chefi au dezvăluit care sunt ponturile pe care trebuie să le știi atunci când te apuci de făcut acest preparat.
Bucătarii de top recomandă ca orezul și ceapa să fie înăbușite împreună cu puțin timp înainte de a fi puse în carne. Acest truc este ideal pentru acest fel de mâncare pentru că face ca amestecul să fie unul pufos.
De asemenea, e foarte important ca orezul și ceapa să se înăbușească cu puțin ulei de floarea soarelui. Un alt pont pe care îl folosesc majoritatea gospodinelor este legat de faptul că frunzele de varză murată se țin în apă rece pentru a se desăra.
Gustul de varză nu îl va acoperi, așadar, pe cel de carne și nici condimentele. Totodată, unele femei obișnuiesc să adauge un morcov ras în carnea de la sarmale pentru un gust cu totul deosebit și mai intens.
Un alt sfat prețios pentru cele mai gustoase sarmale are legătură cu cantitatea de orez care se adaugă în compoziție. Cantitatea ideală este o ceașcă mică de orez la un kilogram de carne tocată de porc, de vită sau porc-vită.
În situația în care îți dorești un amestec foarte bine legat se recomandă să se adauge în amestecul de carne, ceapă și orez și un albuș de ou bătut. Condimentele folosite pentru acest preparat culinar trebuie să fie cât mai diverse.
Cele mai des folosite sunt cimbrul și boabele de piper negru. Unele gospodine obișnuiesc să adauge boabe de ienibahar sau mărar, în timp ce bucătarii care adoră gusturile orientale folosesc scorțișoară sau chiar cuișoare.
Mai mult decât atât, sarmalele trebuie să fiarbă în apă suficientă, dar nu foarte multă. Se adaugă apă cât să le acopere puțin pentru a fierbe bine și pentru a fi fragede. Lichidul prea mult riscă să strice mâncarea și să nu fie gustoasă.