Ce să pui în ceai ca să-l transformi într-o bombă de antioxidanți? Fie că vorbim de ceaiul verde, cel de negru, de mușețel, sau de mentă, un ingredient banal are proprietăți uimitoare asupra băuturii.
Plantele au beneficii uimitoare pentru organism și pot fi utilizate în diferite moduri. Astfel, putem avea plante în casă, care purifică aerul și care ne relaxează, oferindu-ne în același timp și o stare de bine.
Totodată, unele plante au beneficii externe și le putem utiliza în tratarea rănilor, sau vindecarea pielii. Sunt însă și plante care pot fi consumate sub formă de ceai și care la rândul lor ne fac bine.
Și din fericire avem de unde alege când vine vorba de ele. Ce să pui în ceai ca să-l transformi într-o bombă de antioxidanți? Nu contează pentru ce tip de ceai optezi, atât timp cât adaugi acest ingredient.
Este vorba despre sucul de lămâie. Acesta schimbă într-adevăr gustul ceaiului, însă are totodată o serie de proprietăți interesante. Mai exact, lămâia conservă antioxidanții din băutura în care e adăugată.
Acest detaliu a fost confirmat și de către nutriționistul Dr. Patricia Bannan. Potrivit acestuia, marea majoritate a studiilor confirmă efectul pe care niște suc de lămâie îl poate avea asupra organismului și nu numai.
„Un studiu recent a analizat efectul sucului de lămâie asupra yerba mate (un tip de ceai). Cercetătorii au descoperit că adăugarea sucului de lămâie și răcirea ceaiului crește activitatea antioxidantă a acestuia. Participanții la studiu au declarat, de asemenea, că le place mai mult ceaiul preparat în acest fel decât ceaiul obișnuit.
Cercetările anterioare au arătat că adăugarea acidului ascorbic (cunoscut și sub numele de vitamina C, care este unul dintre cei doi acizi din sucul de lămâie) la ceaiul verde și negru ajută, de asemenea, la creșterea conținutului de antioxidanți din frunzele de ceai.
În esență, lămâia acționează ca un conservant natural pentru antioxidanții din ceai”, spune specialistul, recomandându-le persoanelor să opteze pentru acest ingredient.
Ce altceva să mai pui în ceai după ce l-ai transformat într-o bombă de antioxidanți? Și mierea are beneficii uimitoare pentru organism și oferă un gust ceva mai dulce. Important este să optăm pentru o cantitate ceva mai mică.