Vrei să te bucuri de checul de post, dar să fie în același timp și pufos? Mulți patiseri apelează la aceste trucuri, astfel încât preparatul final să fie unul delicios, dar să aibă și o textură plăcută.
Checul este în general un desert adorat de multe persoane. Are o textură ușor aerată, iar dincolo de asta, gustul este delicios. Poate fi preparat în diferite moduri, cu cacao, vanilie, cu nuci, ori chiar simplu.
Când vine vorba de checul de post însă, unele ingrediente pe care le știam până acum nu le mai folosim. Astfel, e foarte important să știm ce să facem, astfel încât preparatul final să fie cel dorit.
Ingredientul secret care face checul de post pufos este chiar gemul. Pe lângă apa minerală, făina, zahărul și uleiul, gemul oferă o textură umedă, dar și o aromă delicată. Iar asta o vei observa la final.
De altfel mulți patiseri folosesc gem pentru a obține un gust mai intens. Dincolo de asta, checul are și un miros plăcut, astfel că cel mai probabil când o să îl simți, ți se va face poftă imediat. Ingredientele necesare pentru chec sunt următoarele:
Modul de preparare nu e deloc dificil. Astfel, te poți bucura de checul de post pufos în doar câteva minute. Prima oară încălzește cuptorul la 180 de grade. Până când temperatura este cea dorită, pregătește o tavă de chec și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Într-un bol mare se amestecă făina, alături de un praf de sare, praf de copt, dar și zahăr. Ingredientele se amestecă bine, iar apoi se adaugă apa minerală, alături de esența de vanilie, dar și uleiul.
Aluatul se împarte în două părți egale. În una dintre ele se adaugă nuca de cocos, iar în cealaltă cacao. Acum vine și momentul în care checul de post se transformă într-un preparat pufos. Gemul de căpșuni se adaugă în compoziția cu cacao și se amestecă bine.
Aluatul obținut se pune în tavă, alternând prima compoziție cu cea de a doua, cu ajutorul unei linguri. La final se presară câțiva fulgi de migdale deasupra. Aceștia oferă o textură crocantă în exterior la final.
Checul se coace timp de 40-45 de minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea spre final, pentru a știi că este gata. Totodată, checul se lasă puțin la răcit și de abia apoi poate fi mutat într-o altă farfurie.