Chifteluțele de pui sunt mai ușoare decât cele din carne de porc sau vită. Ca să iasă foarte gustoase gospodinele pricepute spun ce să pui în compoziția lor. Acesta este ingredientul secret care îi duce gustul la un alt nivel. Se vor epuiza rapid din farfurie.
Produsul inedit care se adaugă în chifteluțele de pui pentru a fi savuroase este simplu și la îndemâna tuturor. Acesta este ales pentru că îi schimbă complet savoarea și poate fi achiziționat din toate magazinele din România.
Gospodinele desăvârșite susțin că din compoziție nu trebuie să lipsească o legumă delicioasă și sățioasă. Acestea folosesc de fiecare dată ciuperci champignon pentru că adaugă o textură minunată preparatului culinar.
În plus, ciupercile champignon vin cu o profunzime plăcută acestui fel de mâncare. Și unde mai pui că ai multe beneficii pentru sănătate. Ele sunt recomandate pentru că sunt scăzute în calorii, dar pline de nutrienți necesari pentru funcționarea normală a organismului.
Ingredientul secret din chifteluțele de pui este încărcat cu minerale și vitamine, cum ar fi riboflavină, niacină, acid pantotenic, seleniu, cupru și potasiu. Toate aceste substanțe susțin sănătatea și bunăstarea generală.
Pentru a prepara această rețetă savuroasă este nevoie de 200 g de ciuperci champignon proaspete. În compoziție se mai găsesc 500 g de piept de pui fără piele și fără oase, o ceapă medie, tocată fin, 2 căței de usturoi, zdrobiți, un ou și 50 g de pesmet.
De asemenea, chifteluțele de pui mai au 30 ml de lapte, 10 g de făină, 10 g de unt, 10 ml de ulei de măsline, 5 g de sare, 2 g de piper negru proaspăt măcinat, 2 g de cimbru uscat și 2 g de boia de ardei dulce.
Chifteluțele de pui cu ciuperci champignon se fac ușor și rapid. Gospodinele obișnuiesc să înceapă prin a curăța ciupercile. După ce se mărunțesc, acestea se pun într-o tigaie încinsă bine și în care a fost adăugat unt. Se sotează împreună cu ceapa și usturoiul, circa 8-10 minute.
În momentul în care au început să se înmoaie se scot și se scurg de excesul de umiditate. Între timp se pregătește carnea de pui. Se taie pieptul de pui în bucăți mici și apoi, se toacă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau un tocător.
Carnea se pune ulterior într-un castron în care se adaugă și ciupercile sotate și răcite. Se toarnă pesmetul înmuiat în lapte, oul, sarea, piperul, cimbrul și boia de ardei și se amestecă totul. E foarte important să se formeze o compoziție omogenă.
Apoi, chifteluțele de pui se formează sub formă de bile, însă mâinile trebuie să fie ude să nu se lipească compoziția. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se prăjesc în ulei de măsline, într-o tigaie adâncă. Focul de la aragaz trebuie să fie mediu.
Chifteluțele se prăjesc pe fiecare parte până când devin aurii și crocante. Este nevoie de aproximativ 3-4 minute pentru a fi gata pe fiecare parte. Unele gospodine bagă la cuptor chifteluțele de pui, gustul fiind la fel de savuros.