Știai că poți să acrești ciorba chiar dacă nu ai oțet sau borș în casă? Niște ingrediente pot completa perfect gustul și te pot ajuta în bucătărie. Chiar și așa, puține persoane poate s-a gândit la ele până acum.
Multe persoane apreciază ciorbele, dar și supele. Acestea pot fi consumate vara, dar și iarna. Unele au un gust ceva mai simplu, dulce, în timp ce altele sunt mai acrișoare, ori chiar mai aromate în funcție de ingredientele utilizate.
Oricum ar fi, ciorbele sau supele sunt chiar recomandate. Uneori organismul nostru are nevoie și de ceva mai ușor, indiferent de temperaturile de afară. Și totuși dacă vrei să acrești ciorba și nu ai oțet sau borș în casă ce poți să faci?
Nu doar aceste două ingrediente oferă acel gust acrișor. Poți opta și pentru alte metode care nu vor schimba prea mult gustul preparatului tău, ci din contră, s-ar putea să îi dea doar o doză de savoare.
Poți să acrești ciorba în primul rând cu o conservă de roșii. Există astfel de conserve acrișoare, perfecte pentru supe sau ciorbe. Poate fi vorba de suc de roșii, ori roșii cu zarzavat care dau consistență și culoare preparatului tău.
Această alternativă este și una foarte sănătoasă. Licopenul carotenoid din roșii, chiar și după conservare, este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. De asemenea, acesta este benefic și în cazul bolilor cardiovasculare.
Zeama de la murături poate fi de asemenea o alegere bună. Dacă ai murături în casă, fie că vorbim despre gogonele, varză murată, ori chiar niște castraveți murați, află că zeama poate să îți acrească ciorba. De altfel este și foarte sănătoasă.
Această zeamă conține substanțe benefice organismului. Dincolo de asta, condimentele folosite pentru murături vor da un gust aparte ciorbei sau supei tale, deci s-ar putea să îți surâdă mai mult această idee.
Ce alte ingrediente te mai ajută să acrești ciorba pe lângă oțet sau borș? Sucul de lămâie, sau sucul de lime. Lămâia este cunoscută ca fiind un tonic natural, deci e o alegere bună. Poți să acrești cu ea atât ciorba de legume, cât și cea care are carne.
Important de știut e faptul că sucul de lămâie trebuie adăugat la final, după stingerea focului. În acest mod, nu se vor pierde proprietățile. Iar o altă alternativă poate fi și laptele acru, mai exact cel bătut sau iaurtul.
Laptele acru se amestecă cu puțină supă într-un castron, până când se apropie de temperatura din oală. Abia apoi, acesta se toarnă în supă, treptat, iar totul se amestecă foarte bine.