Life

Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important

Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită? Un ingredient care trebuie adăugat la final poate să facă diferența.
16.08.2024 | 18:00
Ce sa pui in ciorba de burta ca sa aiba un gust si o aroma deosebita Ingredientul final e cel mai important
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită? Poate ai încercat și tu să prepari rețeta acasă, dar rezultatul nu a fost cel dorit. Adevărul este că mici ingrediente, adăugate la momentul potrivit, pot schimba gustul.

Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită

Ciorba de burtă este un preparat adorat de români. De altfel și turiștii străini care au ajuns la noi în țară au rămas uimiți de gustul și de consistența sa. Totuși, e nevoie de atenție atunci când este preparată.

ADVERTISEMENT

Deși pentru ciorba de burtă nu e nevoie de multe ingrediente, ele trebuie totuși folosite așa cum trebuie. În acest mod, aroma ciorbei va fi una mai intensă, iar textura va fi și ea mult mai închegată.

De asemenea, există și un ingredient care trebuie adăugat. Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă la restaurant? Marii bucătari spun că micile detalii sunt cele care contează. Lista de ingrediente completă este următoarea:

ADVERTISEMENT
  • 1 kilogram de burtă de vită nefiartă
  • O bucată de carne de vită și un os de vită
  • Un ardei roșu mare
  • 2 morcovi
  • O bucată de țelină, păstârnac și 2 tije de țelină
  • Câteva boabe de piper
  • 300 mililitri de iaurt gras
  • Câțiva căței de usturoi
  • O jumătate de ardei murat în oțet
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 gălbenușuri de ou
  • Câteva fire de leuștean

Bucătarii spun că pentru o textură deosebită, piciorul de porc este ingredientul cheie. De asemenea, este esențial ca în această ciorbă să se regăsească toate cele menționate anterior astfel încât să fie obținut rezultatul dorit.

ADVERTISEMENT

Ingredientul secret pentru un gust aromat

În ceea ce privește modul de preparare, după ce sunt spălate, burta, piciorul de porc și carnea de vită se bagă la fiert alături de legumele tăiate. Tot atunci se adaugă și sarea, alături de boabele de piper și patru litri de apă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care s-a fiert complet carnea, se strecoară supa și se lasă din nou pe foc. Burta se taie în felii subțiri și se pune din nou în supă, alături de două foi de dafin. Iar în momentul în care ciorba fierbe, se adaugă și usturoiul bine pisat.

Acesta ar fi bine să fie sub formă de pastă. În acest mod se va încorpora mult mai ușor în preparat. Ce să mai pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită? După ce mai fierbe câteva minute, aceasta se ia de pe foc.

Se adaugă apoi ardeiul murat, tăiat în fâșii subțiri, dar și o jumătate de morcov călit și fiert dat prin răzătoare. Acum urmează partea cea mai interesantă și anume amestecul din iaurt. Se bate într-un bol iaurtul alături de gălbenușuri și se toarnă în ciorbă după ce aceasta s-a mai răcit.

Tot atunci se adaugă și 2 linguri de oțet de la ardeii iuți, după gust. Iar pentru un gust și mai aromat ca în restaurante, se toarnă 2 linguri de ulei în care a fost călit morcovul. Leușteanul se pune și el deasupra și va completa perfect întreaga rețetă. Astfel, toate ingredientele adăugate la final au rolul lor.