Ciorba de burtă este unul dintre cele mai populare preparate în rândul românilor. Aceasta este ușor de gătit, însă, există anumite ingrediente care o fac să arate și să aibă gustul celei din restaurant. Iată ce trebuie să pui în ea dacă vrei să îi cucerești pe toți.
Fără doar și poate, ciorba de burtă este unul dintre preparatele pe care românii le-ar consuma oricând. Multe gospodine evită acest fel de mâncare, fără să știe cât de ușor se prepară, de fapt.
Pentru a face chiar la tine acasă cea mai delicioasă ciorbă de burtă ai nevoie de 500 de grame de burtă, 200 de grame de morcovi, 100 de grame de ceapă și 4 ouă. Lista ingredientelor continuă cu 200 de grame de smântână, 50 ml de ulei, 50 ml de oțet și 3 căței de usturoi.
Nu poți trece la prepararea ciorbei de burtă până nu te asiguri că ai și 50 de grame de gogoșar, 2 foi de dafin, 2 grame boabe de piper și 20 de grame de sare. Acum că lista este completă, urmează prepararea ciorbei de burtă.
În primul rând, burta se spală foarte bine, după care se pune la fiert în 3 litri de apă. După ce se spumează, se pot adăuga ceapa și un singur morcov, alături de foile de dafin și piper.
Morcovul rămas se dă pe răzătoare, după care se călește în ulei. Mai târziu, acesta va fi folosit pentru a da un aspect rafinat ciorbei de burtă.
Separat, într-un vas încăpător, se amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou. După ce s-a obținut o compoziție omogenă, se scoate burta din zeama în care a fiert, apoi se amestecă cu compoziția de smântână.
Burta se poate tăia fășii mici abia după ce s-a răcit în totalitate. După acest pas, se poate adăuga și zeama, dar și un gogoșar tăiat feliuțe. După gust, compoziția se condimentează cu sare, oțet, usturoi și ulei colorat.
Gospodinele care vor ca ciorba lor de burtă să aibă un gust și un aspect impecabil, trebuie să țină cont de următorul truc. Pentru ca burta să fie mai albă și nici să nu aibă miros, se recomandă curățarea ei cu o zi înainte de a fi preparată.
Pentru a curăța burta, aceasta trebuie să fie frecată cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Până a doua zi, când aceasta va fi preparată, burta trebuie să stea neapărat la rece.