Life

Ce să pui în ciorba de fasole ca să iasă perfectă, foarte gustoasă și să ajute la digestie. Este un ingredient secret al gospodinelor experimentate

Dacă vrei ca ciorba de fasole să iasă într-adevăr perfectă și să ajute și digestia, atunci e foarte important ce mai pui în ea.
06.12.2024 | 22:00
Ce sa pui in ciorba de fasole ca sa iasa perfecta foarte gustoasa si sa ajute la digestie Este un ingredient secret al gospodinelor experimentate
Cum faci ciorba de fasole perfectă. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Pentru a obține ciorba de fasole perfectă, este bine să ții cont de ingredientele folosite. Unele dintre ele, deși par banale la prima vedere, au beneficii uimitoare pentru organism și te ajută să te și simți mai bine.

Cum faci ciorba de fasole perfectă

Ciorba de fasole e un adevărat deliciu culinar. Se prepară în mai multe moduri și poate fi savurată sub diferite forme. Există ciorbă de fasole în pâine, pe care o poți mânca la numeroase restaurante.

ADVERTISEMENT

Unele persoane prepară ciorba de fasole cu ciolan, iar altele cu costiță. Iar în perioada postului ciorba de fasole fără carne poate fi de asemenea o alegere cât se poate de gustoasă, dar și sățioasă.

Dacă vrei însă să faci ciorba de fasole perfectă, atunci află că o legumă poate să facă diferența. Aceasta ajută la digestie, iar dincolo de asta are și beneficii uimitoare pentru organism. Important e să știm cum să o folosim.

ADVERTISEMENT

În general, într-o ciorbă regăsim fasole, dar și legume precum ceapă, morcovi, țelină, ardei, alături de carne după gust. Totuși, când vine vorba de digestie, fasolea, deși e delicioasă, poate să ne creeze dificultăți.

Ce se întâmplă dacă adaugi ghimbir în ciorbă

Dacă adaugi însă ghimbir în ciorba de fasole, atunci nu doar că va fi perfectă. Aceasta va da o aromă revigorantă și totodată îți oferă și o stare de bine. Pentru că fasolea e mai greu de digerat, ghimbirul vine în ajutor.

ADVERTISEMENT

Acesta are proprietăți antiinflamatorii. Iar aroma sa nu poate fi comparată cu nimic altceva. Totodată, el stimulează metabolismul și crește în același timp și temperatura corpului. Acesta este și motivul pentru care e recomandat să îl consumăm iarna și toamna.

E important însă și ce cantitate alegi să utilizezi. Ghimbirul trebuie pus cu măsură, astfel încât să nu domine și restul aromelor. Astfel, asigură-te că folosești o cantitate mică, iar efectul îi vei vedea destul de repede.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că există numeroase trucuri care pot fi aplicate în bucătărie. La supa de găluște spre exemplu, adăugarea unui simplu ingredient poate face găluștele pufoase și le ajută să nu se mai destrame. Puține gospodine știu însă toate aceste secrete.

ADVERTISEMENT