Life

Ce să pui în ciorba de legume ca să iasă ca la restaurant. Ingredientul secret pe care multe gospodine îl evită, dar care dă gustul perfect

Ingredientul pe care îl poți pune în ciorba de legume dacă vrei să aibă un gust desăvârșit. Este secretul gospodinelor cu experiență.
24.02.2025 | 16:33
Ce sa pui in ciorba de legume ca sa iasa ca la restaurant Ingredientul secret pe care multe gospodine il evita dar care da gustul perfect
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din ciorba de legume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum prepari cea mai bună ciorbă de legume. Ingredientul aparent banal care face diferența și care te va ajuta să obții un preparat delicios. Gustul va fi exact ca la restaurant.

Ce să pui în ciorba de legume pentru a avea un gust mai bun

Fără doar și poate, românii sunt mari iubitori de ciorbe. Din fericire, există o mulțime de rețete de ciorbe, iar gospodinele care nu duc lipsă de imaginație, pot jongla cu diverse ingrediente. Însă, indiferent de rețeta pe care aleg să o urmeze, există un ingredient care face mereu diferența.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să prepari o ciorbă tradițională, atunci neapărat trebuie să apelezi la acest ingredient. Este destul de popular în bucătăria autohtonă, dar nu multe sunt gospodinele care au curajul să îl folosească la ciorbe.

Cimbrul, căci despre el este vorba, este un ingredient aparent, care poate fi folosit inclusiv la prepararea ciorbelor. Datorită aromei sale intense, cimbrul va oferi ciorbelor o savoare aparte, care te va duce imediat cu gândul la copilărie.

ADVERTISEMENT

De obicei, în gastronomia locală, cimbrul este folosit în mâncărurile pe bază de carne sau pe bază de varză. Ei bine, datorită gustului său, cimbrul poate fi folosit și în ciorbele de legume, fiind considerat de multe gospodine ingredientul secret pentru un gust deosebit.

Cum se prepară ciorba de legume cu cimbru

Cimbrul este unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucătărie. Aroma sa se combină de minune cu alte legume, iar rezultatul este unul spectaculos. Dacă vrei să te bucuri și mai mult de savoarea lui, cel mai bine este să îl integrezi în ciorba de legume.

ADVERTISEMENT

Ciorba de legume este foarte simplu de preparat și vei avea nevoie, așa cum îi spune și numele, de multe legume. Poți folosi ceapă, morcovi, ardei, cartofi, țelină. Toate ingredientele se fierb până devin moi, iar la final, ciorba se va acri cu zeamă de lămâie sau borș. Tot la final, va trebui să adaugi pătrunjelul proaspăt și cimbrul, iar gustul preparatului va fi unul desăvârșit.

ADVERTISEMENT

Fiind un ingredient versatil, nu este de mirare că cimbrul mai poate fi folosit și la alte tipuri de ciorbă. Bucătarii cu experiență mizează pe el atunci când prepară ciorbă de pește sau alte mâncăruri mai grase.

Tags: