Trebuie neapărat să pui în ciorba de pui aceste ingrediente dacă vrei să fie un adevărat deliciu. Gospodinele din Ardeal au un mod aparte de preparare, pe care dacă îl încerci și tu o singură dată nu vei mai renunța la el.
Ciorba de pui este delicioasă. Ea poate fi preparată oricând și dincolo de asta este și sănătoasă. Există însă mai multe rețete după care o poți prepara. Ciorba rădăuțeană de pui spre exemplu e ceva mai deosebită.
Și ciorba de pui din Ardeal este ua aparte. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de csirkeraguleves sau supa ragu. Ce are atât de special și cum obțin gospodinele o adevărată delicatesă?
Spre deosebire de ciorbele pe care le știm deja, aceasta este una mult mai consistentă. Astfel, după ce o vei savura nu o să mai simți nevoia și de felul doi. Și totuși ce să pui în ciorba de pui ca să fie un adevărat deliciu?
Legumele contează într-adevăr. Pe de altă parte, ingredientul secret este chiar smântâna. La aceasta se mai adaugă și niște crutoane crocante. Rezultatul este unul cât se poate de spectaculos.
Menționăm faptul că ciorba de pui ardelenească cu smântână se prepară din resturi de friptură de pui. Iar multe gospodine mai prepară și varianta care are la bază carne de porc și care de asemenea devine una concentrată.
Ce e totuși diferit? Faptul că la această ciorbă carnea nu se fierbe ci se prăjește. De asemenea, la final, ciorba trebuie neapărat să fie dreasă cu smântână. Nu se adaugă ou, la fel cum e la alte rețete cunoscute deja.
Ce altceva să mai pui în ciorba de pui din Ardeal ca să iasă un adevărat deliciu? Boia dulce. Aceasta oferă o culoare mai frumoasă preparatului și îi schimbă și gustul. Totodată, pentru o experiență intensă se recomandă și utilizarea de zeamă de lămâie, la final, când se pune smântâna.
Practic ciorba se prepară la fel ca și cele pe care le știm deja. Trebuie însă să prăjim atent carnea, iar mai apoi, când totul este gata să adăugăm smântâna cu suc de lămâie. Rezultatul va fi cu siguranță unul delicios.