Dacă vrei să prepari ciorba falsă de burtă, atunci trebuie să știi ce să pui în ea. Un ingredient care la prima vedere poate părea banal îi dă o aromă puternică și totodată înlocuiește și carnea.
Ciorba de burtă este delicioasă. De altfel atât românii cât și străinii care ajung la noi în țară adoră gustul ei. Ce facem însă când ținem post, dar totuși vrem să ne bucurăm de aceeași textură?
Postul Crăciunului a început deja, iar din fericire chiar avem de unde alege. Sunt o mulțime de legume sau alimente care înlocuiesc carnea și care ne pot ajuta să ne bucurăm de preparate delicioase.
Exemplu este ciorba falsă de burtă. Poate ai mai auzit de ea până acum. Ce e bine să pui în ea ca să înlocuiești carnea și să te bucuri de acel gust minunat? Ciuperci pleurotus. Acesta sunt o opțiune bună pentru cei care vor să evite produsele de origine animală.
De asemenea, aceste ciuperci sunt bogate în nutrienți, dar și în minerale. Odată ce le adaugi în ciorba falsă de burtă te bucuri de beneficiile lor, dar și de un preparat cu un gust deosebit. Pentru a prepara rețeta, ingredientele necesare sunt următoarele:
Smântâna vegetală, dar și ciupercile pleurotus sunt cele care fac ciorba de burtă falsă să fie similară cu cea tradițională. Modul de preparare este de asemenea unul cât se poate de simplu și nu necesită mult timp.
Legumele, adică țelina, ardeiul, dar și păstârnacul se taie în cuburi. Ceapa se poate lăsa întreagă, pentru a fi înlăturată mai târziu. Toate legumele se pun la fiert într-o oală de 2-3 litri alături de sare și apă.
Acestea trebuie să fiarbă 25 de minute, iar când devin moi se scoate ceapa. Zeama obținută este practic baza pentru ciorba falsă de burtă. Între timp te poți ocupa de pregătirea ciupercilor pleurotus.
Ele trebuie tăiate în fâșii subțiri, astfel încât să poată să imite textura feliilor de burtă. Se călesc ulterior ciupercile în puțin ulei până devin moi, iar apoi se scot și se adaugă în oala cu zeama de la legume.
Se lasă la fiert alte 15 minute pentru ca aromele să se combine, iar în tot acest timp se amestecă smântâna vegetală cu făina. Odată ce compoziția devine omogenă, aceasta se adaugă în oală și se amestecă totul din nou.
La final, peste ciorbă se adaugă oțet, piper, dar și usturoi pisat. În funcție de preferințe mai pot fi folosite și fâșii de gogoșar murat. Ciorba poate fi servită cu pătrunjel și leuștean tocat deasupra, alături de puțin ardei iute.