Clătitele sunt nelipsite atunci când vrei să mănânci ceva dulce, gustos, dar să nu petreci prea mult timp în bucătărie. Este desertul copilăriei și sunt de-a dreptul delicioase cu gem sau cremă tartinabilă de ciocolată.
Clătitele sunt de multe feluri: mini, americane, japoneze, olandeze și lista poate continua. De data aceasta vorbim despre cele clasice, care se prepară ușor și foarte rapid.
Fiecare gospodină are felul ei de a le prepara, dar marii bucătari ne dau câteva sfaturi prețioase pentru niște clătite de vis, perfecte. Nu toți știu aceste secrete, așa că nu rata șansa de a afla.
Deși nu ai fi crezut, ordinea ingredientelor este esențială atunci vorbim despre clătite. Există gospodine care nu țin cont de acest aspect, dar este foarte important.
Al doilea secret este reprezentat de lapte. El trebuie să fie călduț în momentul în care este adăugat în compoziție. Atenție, nu trebuie nici prea rece, dar nici prea cald.
Ingrediente
Mod de preparare
Așa cum spuneam, ordinea în care adăugăm ingredientele pentru compoziție este esențială. Pentru început se amestecă ouăle, untul topit și făina, până când iese o compoziție omogenă.
Apoi, adaugi treptat laptele călduț în timp ce amesteci cu un tel. După ce acești pași sunt gata, poți incorpora zahărul, sarea, esența de vanilie și alte arome preferate.
Totul se amestecă foarte bine. Acum, se încinge o tigaie antiaderentă și se folosește un polonic pentru a pune aluatul în tigaie. Clătitele se coc aproximativ un minut pe fiecare parte, până când capătă o culoare frumoase.
Clătitele obținute se umple cu gem sau ciocolată, în funcție de preferința fiecăruia. De asemenea, se poate folosi și frișcă, nucă, biscuiți mărunțiți și altele.