Life

Ce să pui în clătite dacă vrei să iasă perfecte. Regula de aur pe care se bazează mulți bucătari

Clătitele se numără printre deserturile preferate a multor români. Se prepară ușor, iar gustul lor dă dependență. Marii bucătari au dezvăluit secretul de bază pentru ele.
08.01.2025 | 18:54
Ce sa pui in clatite daca vrei sa iasa perfecte Regula de aur pe care se bazeaza multi bucatari
Secretul pentru clătite perfecte / sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Clătitele sunt nelipsite atunci când vrei să mănânci ceva dulce, gustos, dar să nu petreci prea mult timp în bucătărie. Este desertul copilăriei și sunt de-a dreptul delicioase cu gem sau cremă tartinabilă de ciocolată.

Secretul celor mai savuroase clătite

Clătitele sunt de multe feluri: mini, americane, japoneze, olandeze și lista poate continua. De data aceasta vorbim despre cele clasice, care se prepară ușor și foarte rapid.

ADVERTISEMENT

Fiecare gospodină are felul ei de a le prepara, dar marii bucătari ne dau câteva sfaturi prețioase pentru niște clătite de vis, perfecte. Nu toți știu aceste secrete, așa că nu rata șansa de a afla.

Cum faci cele mai perfecte clătite clasice

Deși nu ai fi crezut, ordinea ingredientelor este esențială atunci vorbim despre clătite. Există gospodine care nu țin cont de acest aspect, dar este foarte important.

ADVERTISEMENT

Al doilea secret este reprezentat de lapte. El trebuie să fie călduț în momentul în care este adăugat în compoziție. Atenție, nu trebuie nici prea rece, dar nici prea cald.

Ingrediente

  • două ouă mari
  • 200 grame de făină
  • 300 ml de lapte călduț
  • 30 grame unt topit
  • o lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Așa cum spuneam, ordinea în care adăugăm ingredientele pentru compoziție este esențială. Pentru început se amestecă ouăle, untul topit și făina, până când iese o compoziție omogenă.

Apoi, adaugi treptat laptele călduț în timp ce amesteci cu un tel. După ce acești pași sunt gata, poți incorpora zahărul, sarea, esența de vanilie și alte arome preferate.

ADVERTISEMENT

Totul se amestecă foarte bine. Acum, se încinge o tigaie antiaderentă și se folosește un polonic pentru a pune aluatul în tigaie. Clătitele se coc aproximativ un minut pe fiecare parte, până când capătă o culoare frumoase.

Clătitele obținute se umple cu gem sau ciocolată, în funcție de preferința fiecăruia. De asemenea, se poate folosi și frișcă, nucă, biscuiți mărunțiți și altele.

ADVERTISEMENT
Tags: