Life

Ce să pui în compoziția de la sarmale ca să aibă gustul de altădată. Nu se vor sfârâma, rămân pufoase și delicioase. Este un secret al gospodinelor din Maramureș

Cum să pregătești compoziția pentru sarmale dacă vrei să aibă gustul autentic, dar să nu se destrame în timp ce se fierb.
24.11.2024 | 12:00
Ce sa pui in compozitia de la sarmale ca sa aiba gustul de altadata Nu se vor sfarama raman pufoase si delicioase Este un secret al gospodinelor din Maramures
Cum să faci sarmale delicioase ca cele ale gospodinelor din Maramureș. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Femeile din Maramureș sunt renumite pentru sarmalele lor delicioase, gătite cu multă pricepere și dragoste. Secretul sarmalelor maramureșene constă în ingredientele tradiționale. Iar dacă vrei să obții la tine acasă gustul delicios, atunci această rețetă este tot ce ai nevoie.

Ce conțin celebrele sarmale din Maramureș. Ingredientele care le fac pufoase și delicioase

Maramureșencele sunt celebre pentru sarmalele lor savuroase, pregătite cu mare iscusință și multă iubire. Fiecare femeie are trucurile sale, dar rezultatul absolut delicios se datorează și ingredientelor autentice pe care le folosesc.

ADVERTISEMENT

Rețetele sunt transmise din generație în generație, iar gustul veritabil al sarmalelor reflectă tradițiile și ospitalitatea regiunii. Femeile din Maramureș pun multă pasiune în pregătirea acestor sarmale, care devin un adevărat simbol al ospitalității și al meselor de sărbătoare.

Astfel, dacă vrei să obții un preparat delicios, care nu se sfărâmă, dar care să fie la fel de bun ca pe vremuri, trebuie să ții cont de câteva detalii. În primul rând, pentru a preveni sfărâmarea sarmalelor, este important să alegi bine carnea.

ADVERTISEMENT

Folosește un amestec de carne de porc și vită, pentru ca sarmalele să fie mai suculente și mai ferme. Carnea prea slabă poate duce la o consistență mai uscată, iar sarmalele pot să se desfacă.

ADVERTISEMENT

Acesta este ingredientul secret, care îți garantează că vei avea pe masă sarmale pufoase. Totodată, este esențial să nu pui prea mult orez în umplutură, pentru că riști să devină fragile.

Rețeta cu care nu vei da greș

Pentru rețeta autentică de sarmale vei avea nevoie de două verze murate, 1 kg de carne tocată, porc și vită, 100 g de orez, două cepe medii, 200 g de pastă de tomate, 250 g de kaizer afumat, sare, piper, cimbru, foi de dafin, boia dulce, piper boabe și 2-3 linguri de ulei.

ADVERTISEMENT

Foile de varză se desfac și se pun în apă rece pentru a se desăra. Dacă este necesar, apa se schimbă până când varza devine pe placul tău. Cotoarele se taie, iar foile cele mai bune se păstrează.

Ceapa tocată fin se călește în ulei, iar apoi se adaugă orezul spălat și scurs. Se lasă pe foc timp de aproximativ 2 minute, amestecând continuu. Se adaugă 3 linguri de pastă de tomate și un pahar cu apă.

Compoziția se acoperă și se lasă la fiert până când sosul începe să se reducă. După ce se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu carnea tocată și condimentele, până se combină uniform.

În mijlocul fiecărei foi de varză se pune o lingură de compoziție, apoi se rulează destul de ferm, dar nu prea strâns, pentru a nu se desface la fiert. Varza tocată se amestecă cu restul pastei de tomate, kaizerul afumat și condimentele.

Sarmalele trebuie fierte într-un vas cu fund gros. Și se așază astfel: un strat de sarmale, unul de varză tocată- care trebuie să fie și ultimul. Se adaugă apă până când sarmalele sunt acoperite, se pune capacul și se lasă la fiert la foc mic, mișcând oala din când în când, ca să nu se lipească. După o oră, se transferă la cuptor, unde se lasă încă 60 de minute, conform hellotaste.com. 

Acuzat că a drogat-o pe Andreea Cuciuc în noaptea în care tânăra a...
Acuzat că a drogat-o pe Andreea Cuciuc în noaptea în care tânăra a murit, Cristian Botgros face acum declarații zguduitoare. Nepotul lui Nicolae Botgros a rostit câteva cuvinte cutremurătoare, care schimbă absolut tot ce se știa până acum: ”Fata asta a...”
Atenționare de la MAE. Românii care merg în Bulgaria, în pericol să rămână fără...
Atenționare de la MAE. Românii care merg în Bulgaria, în pericol să rămână fără plăcuțe! Amenzile se plătesc imediat, doar cu cardul
Mașinăria represivă a lui Putin se întoarce spre interior. Cum au devenit rușii...
Mașinăria represivă a lui Putin se întoarce spre interior. Cum au devenit rușii pro-război noii inamici ai regimului
„Să nu se mai agite atâta lumea de grija lui”. Mariana Moculescu, dezvăluiri...
„Să nu se mai agite atâta lumea de grija lui”. Mariana Moculescu, dezvăluiri din viața personală a lui Horia Moculescu, în timp ce el e internat în stare gravă la spital. Incredibil ce a putut povesti acum fosta lui soție
ANIMAŢIE. Femeie, în stare critică după ce a fost rănită de un cablu...
ANIMAŢIE. Femeie, în stare critică după ce a fost rănită de un cablu STB, agăţat de un camion
Alimentele interzise în dieta lui Mircea Lucescu. Care este secretul longevităţii pentru selecţionerul...
Alimentele interzise în dieta lui Mircea Lucescu. Care este secretul longevităţii pentru selecţionerul României
„Escrocul cu pedigri” a lovit din nou. Prefectul păcălit pentru o înșelăciune comisă...
„Escrocul cu pedigri” a lovit din nou. Prefectul păcălit pentru o înșelăciune comisă în numele vicepremierului Marian Neacșu: „Omul e cu stofă, nu jucărie”
BAROMETRUL Informat.ro - INSCOP Research: Pentru prima dată după alegerile prezidențiale din mai...
BAROMETRUL Informat.ro - INSCOP Research: Pentru prima dată după alegerile prezidențiale din mai ...
Nicușor Dan, îngrozit de vestea tristă pe care a primit-o. Președintele a ținut...
Nicușor Dan, îngrozit de vestea tristă pe care a primit-o. Președintele a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe: A fost un model de echilibru și noblețe sufletească