Cum să prepari cele mai pufoase și mai delicioase șnițele. Un singur ingredient face diferența, iar gospodinele cu experiență apelează la el de fiecare dată.
Șnițelele sunt unele dintre cele mai delicioase, dar și versatile preparate. Acestea pot fi consumate alături de diverse garnituri și salate și sunt varianta ideală atunci când vrei să îți răsfeți papilele gustative.
Șnițelele nu sunt deloc greu de făcut. Totuși, pentru ca gustul lor să fie desăvârșit, iar ele să fie pufoase, trebuie să cunoști un secret pe care doar gospodinele cu experiență îl știu.
Secretul unor șnițele pufoase constă în aluatul pentru ele. Se pare că un singur ingredient face diferența și te ajută să obții șnițele pufoase ca la restaurant.
Ingredientul ”minune” este Coca-Cola. Băutura pe care mulți români o consumă s-a dovedit a face minuni în bucătărie atunci când vine vorba de prepararea șnițelelor. Chiar dacă poate suna ciudat, băutura carbogazoasă ajută aluatul de șnițel să capete volum.
Rețeta clasică de șnițele pe care o urmează aproape toate gospodinele este una foarte simplă. Pentru început, va trebui să faci un amestec din ouă, făină și pesmet.
Așa cum am menționat anterior, dacă vrei șnițele pufoase, nu trebuie să uiți de Coca-Cola. O cantitate mică este suficientă pentru a ajuta aluatul să fie aerat și voluminos.
Prin aluatul astfel obținut se va trece fiecare bucată de carne. Datorită faptului că aluatul are Cola în compoziție, carnea nu va mai absorbi la fel de mult ulei, ceea ce va face șnițelele și mai delicioase.
Într-o tigaie încăpătoare, se pune o cantitate generoasă de ulei, care se lasă la încins. Abia după ce uleiul s-a încins, șnițelele vor fi puse la prăjit. De obicei, acestea sunt gata atunci când crusta lor capătă o culoare aurie.
Multe gospodine nu vor să iasă din zona de confort și refuză să apeleze la Coca-Cola. Ei bine, în locul ei, în aluatul pentru pesment poate fi pusă apă minerală.
Pentru a face aluat pentru șnițele cu apă minerală, ai nevoie de 2 ouă și o lingură de muștar. Lista ingredientelor continuă cu 200 de grame de făină, o linguriță de boia și 200 ml de apă minerală.
Pentru a obține cel mai pufos aluat, tot ce trebuie să faci este să bați ouăle, după care va trebui să pui restul ingredientelor. La final, poți pune carnea în aluat, iar bolul acoperit poate fi pus la frigider pentru câteva ore.
Dacă apelezi la acest truc, carnea va fi mult mai aromată. În plus, nici nu va mai fi nevoie să o treci prin făină sau pesmet înainte de prăjire.