Cornulețele cu gem și nuci te vor trimite cu gândul la copilărie. Gospodinele desăvârșite știu ce să pui în compoziția lor ca să-ți iasă un deliciu de post. Se folosește un ingredient care costă în jur de 5 lei și le dă un gust deosebit. Rezultatul final te va surprinde.
Rețetele de cornulețe cu gem și nuci sunt diverse, însă cea pentru post îți va încânta papilele gustative. Nu are lapte și nici ouă, însă conține un produs care se poate cumpăra cu circa 5 lei din orice magazin din România.
Ingredientul este folosit pentru o savoare aparte. Gospodinele cu experiență apelează de fiecare dată la esența de vanilie. Acesta este secretul aluatului pentru acest preparat culinar delicios. În plus, esența de vanilie dă gust şi aromă.
Mai mult, mirosul plăcut și seducător de vanilie se păstrează chiar și după coacere. Și unde mai pui că desertul se face extrem de ușor. Este nevoie de 200 grame de făină albă, zahăr, ulei, apă minerală și un plic de praf de copt.
De asemenea, cornulețele cu gem și nuci, de post, mai au în compoziția lor gem de prune, nucă mărunțită și un praf de sare. Aluatul se face prin turnarea uleiului într-un vas. Se adaugă peste esența de vanilie, apa minerală și zahărul.
Se amestecă foarte bine aceste ingrediente și apoi, se toarnă treptat făina. Aceasta trebuie să fie cernută în prealabil. Gospodinele pun la acest pas și praful de copt și un praf de sare. Se amestecă din nou și se frământă aluatul obținut. Consistența acestuia trebuie să fie una elastică.
Aluatul care s-a obținut pentru realizarea cornulețelor cu gem și nuci, de post, trebuie să se înfășoare într-o folie de plastic. E foarte important să se lase la rece pentru jumătate de oră, perioada în care se lucrează la umplutură.
Gemul de prune se amestecă cu nucile mărunțite. După ce au trecut cele 30 de minute se scoate aluatul de la rece și se întinde foaia. Se taie triunghiuri din foaie cu ajutorul unui cuțit. Pe fiecare triunghi se pune o parte din amestecul de gem de prune și nuci.
Se rulează ușor cornulețele cu gem și nuci și se adaugă pe o tavă care are hârtie de copt. Desertul se lasă la cuptor pentru o perioadă extrem de scurtă, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Nu trebuie să se coacă mai mult de 15 minute sau până când devii aurii.
Se lasă la răcit o perioadă scurtă și se presară deasupra zahăr pudră. Cornulețele cu gem și nuci sunt ideale în perioada posturilor mari de peste an, așa cum este cel al Paștelui.