Trucul banal care te poate scăpa de una dintre cele mai supărătoare probleme din bucătărie. Ce trebuie să faci pentru ca, de acum încolo, preparatele tale să nu se mai ardă în cuptor.
Coșmarul multor gospodine este atunci când preparatele de la cuptor se ard. Oricât de atente ar fi la rețete și la timpul de coacere, din păcate, asta nu este suficient pentru a evita problema.
De cele mai multe ori, problematice sunt cuptoarele mai vechi pe gaze. Gospodinele care le folosesc frecvent, sigur au observat că tendința lor este aceea de a arde preparatele pe partea inferioară.
Asta se întâmplă din cauza faptului că nu este distribuită uniform căldura. Cuptoarele vechi au fost concepute pentru a emana căldură din partea inferioară, astfel că orice preparat tinde să rămână necopt la suprafață.
Uneori, vinovat mai poate fi și termostatul care fie este imprecis, fie lipsește. În absența lui, gospodinelor le va fi mult mai greu să estimeze temperatura necesară unui preparat.
Totuși, de acum încolo, preparatele arse nu vor mai fi o problemă, căci există un truc care te poate scăpa de asta. Nu este deloc dificil de pus în aplicare, iar efectele lui le vei observa imediat.
Poate că nu multe gospodine știu, dar sarea poate face minuni în astfel de cazuri. Tot ce trebuie să faci este să pui un kilogram de sare într-o foaie de copt, apoi să o așezi în partea de jos a cuptorului.
Amplasată în cuptor, sarea va ajuta la distribuirea uniformă a căldurii, ceea ce înseamnă că preparatele nu se vor mai arde deloc. În plus, nici nu va fi nevoie să înlocuiești prea des sarea, ci o poți folosi de mai multe ori. Dacă îți este mai simplu, în loc de sare poți să folosești nisip, căci principiul este același.
Un alt truc la fel de eficient constă în amplasarea unui tăvi cu apă pe raftul interior al cuptorului. Cu ajutorul ei, se va regla temperatura și umiditatea, astfel că preparatele se vor coace uniform.
Trucul cu sarea funcționează perfect, însă, va trebui să acorzi atenție și altor detalii. De exemplu, înainte de a pune un preparat la cuptor, este necesar ca acesta să fie preîncălzit. De asemenea, în timpul coacerii, nu trebuie să deschizi prea des ușa cuptorului pentru a nu se pierde căldura.