Dacă ți-e poftă de fasole, dar nu vrei să aștepți ore întregi să se fiarbă, atunci trebuie să folosești acest truc. Ai nevoie de un ingredient ieftin, pe care cu siguranță îl ai deja în bucătărie.
Fasolea se numără printre preparatele favorite ale românilor, dar multe persoane evită să o facă, din cauza procesului de fierbere, care durează destul de mult. Acesta este și motivul pentru care din ce în ce mai mulți optează pentru fasolea la conservă.
Însă, dacă nu ești adeptul acestui tip de produse, atunci trebuie să știi că există câteva trucuri pentru a face fasolea să fiarbă mai repede. Pentru început, dacă nu ai timpul necesar pentru a o lăsa la înmuiat, pune-o în oală atunci când apa clocotește deja.
Iar ca să fie gata într-un timp cât mai scurt, pune un vârf de linguriță de bicarbonat de sodi. Mare atenție, însă, nu mai adăuga sare, deoarece combinația va duce la întărirea boabelor de fasole, scrie gandul.ro.
De asemenea, poți să faci mâncarea într-o oală cu presiune. Aceasta este cea mai rapidă metodă și vei scuti timp prețios, fiind gata în cel mult 45 de minute de când ai pus-o pe foc.
Dacă nu deții una, este de ajuns să fierbi fasolea cu capac, pentru a menține temperatura ridicată și pentru a accelera procesul. În plus, dacă mai este nevoie să adaugi apă pe parcurs, asigură-te că aceasta este fierbinte, pentru a nu încetini procesul.
Pentru o ciorbă de fasole gustoasă, schimbă apa după primele 10-15 minute de fierbere pentru a elimina amidonul în exces. Adaugă legumele preferate, precum morcov, țelină, ardei și pătrunjel, alături de boabe.
Ceapa, tocată sau întreagă, oferă dulceața necesară – poți să o călești ușor înainte pentru un plus de aromă. Amestecă periodic și ajustează condimentele cu sare, piper și, dacă vrei, cimbru sau dafin.
Pe de altă parte, dacă pregătești fasole bătută, asigură-te că pisezi boabele imediat ce au devenit moi. Servește preparatul tradițional cu un sos aromat de ceapă călită, la care adaugi puțină pastă de roșii pentru un plus de gust și culoare.