Iată ce trebuie să adaugi în fasolea de post pentru a ieși delicioasă și aromată. Nu vei mai simți nevoia de carne datorită acestui preparat. Iată cum e bine să prepari rețeta.
Între 1 și 15 august este Postul Adormirii Maicii Domnului, iar gospodinele pregătesc preparate fără alimente de origine animală. Din fericire, există numeroase opțiuni.
Printre felurile de mâncare consumate în această perioadă se numără cele de post, printre care și iahnia de fasole. Este o mâncare foarte sățioasă și nutritivă și e nevoie de câteva ingrediente pentru a o prepara.
Dacă vrei să-i oferi un gust aromat acestui fel de mâncare, atunci trebuie să ții cont de utilizarea ingredientelor potrivite, mai ales că unul este special.
Pentru acest fel de mâncare, ai nevoie de 500 g de fasole uscată, 2 cepe mari, 2 morcovi, o rădăcină de țelină mică, 3 căței de usturoi, 3 foi de dafin, o linguriță de boabe de piper negru, sare și piper după gust.
De asemenea, mai ai nevoie de o lingură de cimbru uscat, una de paprika dulce, dar și de o linguriță de mărar uscat. Rețeta mai include 3 linguri de ulei de măsline extravirgin și pătrunjel verde proaspăt, tocat mărunt.
Fasolea se alege, iar boabele deteriorate se îndepărtează. Se spală bine sub un jet de apă rece, după care se lasă la înmuiat într-un bol mare cu apă rece, pentru opt ore.
Se scurge apoi apa, iar boabele se clătesc din nou, după care se pun într-o oală mare, unde se adaugă apa proaspătă. Se lasă la fiert, apoi se scurge apa și se clătește, notează romaniatv.net.
După aceea, fasolea se pune din nou în oală, alături de cepele întregi, de morcovi și de rădăcina de țelină. Se adaugă foi de fain, boabe de piper, cimbru și mărar, apoi totul se lasă la foc mediu și, dacă e necesar, se mai adaugă apă.
Atunci când este aproape fiartă, legumele se scot din oală și se adaugă sare, piper și paprika dulce. Cățeii de usturoi, care îi vor oferi preparatului o aromă unică, se curăță și se toacă mărunt. Se adaugă în oală, împreună cu uleiul de măsline. Se amestecă bine.
Se oprește focul, apoi oala se acoperă bine. Fasolea se lasă să se odihnească pentru 5 – 10 minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.